Vårprogrammet för jan-mars 2023 finns ute nu, april-juni släpps 8/12 kl. 12!

Bli prenumerant på vårt nyhetsbrev för att få ett meddelande när biljetterna finns till försäljning. Anmäl dig längre ner på sidan.

Daniel García Trio(ES)

Foto: Daniel García
Mer om artisten

Den spanske pianisten Daniel García säger att ”flamenco and jazz are brothers” och det stämmer väl in som beskrivning på den musik som García skapar med sin trio. García gräver djupt i sitt hemlands musiktradition, mest specifikt flamencon, och kombinerar den med samtida jazz, men inte bara. Influenser från klassisk, samtida elektronisk musik och rock hörs också i musiken. Uttrycksfull musik där rytmisk intensitet förenar sig med djup melodisk lyrik och förfinad harmoni, med en lika poetisk som trotsig stil.

Daniel García är en av de mest spännande och inflytelserika artisterna på den spanska jazzscenen just nu. Han föddes i Salamanca 1983 där han växte upp i en musikerfamilj och redan som barn kom i kontakt med, och fick höra allt från Stravinsky till Led Zeppelin, från Miles Davis till Bach och från Paco de Lucía till Fatboy Slim.

Som student vid Berklee College of Music i Boston undervisades han av den grammisvinnande panamanska jazzpianisten Danilo Pérez. Pérez blev mentor för García och hade ett avgörande inflytande på hans musikaliska utveckling. "Musik handlar om sanning och självkännedom", säger García. "Först då kan du penetrera djupare in i saker och ting och hitta ditt eget konstnärliga uttryck, och Danilo visade mig vägen."

Garcías framgångar lät inte vänta på sig: 2011 fick han priset för bästa jazzframträdande i Berklee. Sedan dess har han spelat med en mängd framstående musiker som Arturo Sandoval, Jorge Drexler eller Greg Osby och framgångarna har haglat.

Efter att ha spelat tillsammans under många år har det musikaliska samspelet mellan Daniel och hans trio utvecklats till något flytande, djupgående och nästan telepatiskt. Det är fascinerande att höra hur Garcías musik gnistrar och skimrar med harmonier och klangfärger av klassisk musik, men sedan oväntat tar en flamencovändning, för att sedan lösas upp i jazzharmonier eller flyta in i en kraftfull improvisation.

På scen:
Daniel García – piano
Reinier Elizarde – kontrabas
Michael Olivera – trummor

Läs mer Dölj
Köp biljett

fredag 24 mars

Insläpp19:00 På scen19:30

Ordinarie pris

240 kr vid bord
200 kr på balkong

Student / Pensionär

200 kr vid bord
160 kr på balkong

Mer info

Klicka på Köp biljett för att komma till biljettförsäljningen och se platstillgång.

Förköpsförsäljningen stänger 2 timmar innan evenemanget börjar. De platser som inte sålts på förköp släpps till försäljning i dörren vid insläpp till det aktuella evenemanget.

För rullstolsanpassade platser boka biljetter via info@victoria.se.

Det räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och skippa onödiga utskrifter!

Har du fler frågor?
Du hittar svar på det mesta under Bra att veta. För frågor som rör biljettköp kontakta Kulturcentralen på info@kulturcentralen.nu eller 040-10 30 20.

Picknickteater

Detta är ett picknickevenemang, eller som vi brukar kalla det: Picknickteater. Det innebär att du får ta med dig egen mat och dryck till föreställningen.

Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa. Ta med det du är sugen på och glöm inte ta med glas och bestick!

Observera att mat inte får medhavas på balkongen, endast dryck och snacks.

Läs mer: Vad är picknickteater?

Mer om artisten