Glad sommar, vi ses i höst!

Kansliet håller sommarstängt och vi är tillbaka den 12 augusti. Under denna period har vi begränsad möjlighet att svara på mail och telefon och ber er i första hand vända er till Kulturcentralen via e-post: info@kulturcentralen.nu alt. tel: 040-10 30 20, som har hand om vår biljettförsäljning.

Damir Imamović(BiH)

Foto: Samir CK
Mer om artisten

Vemod, längtan, passion och obesvarad kärlek. Sångaren, musikern och författaren Damir Imamović är en av Bosnien och Hercegovinas främsta sevdahartister. Damirs traditionella sevdah är nära besläktad med genrer som flamenco, fado och blues – korsbefruktad med modern jazz. Denna melankoliska sångstil, är karaktäristisk för Bosnien och Hercegovina och det är den bosniska kulturen som är kärnan i musiken. Ursprungligen kommer ordet "sevdalinka" från turkiskans ”Sevda” som betyder kärlek. Damir är just nu aktuell med ett nytt album ”The World And All That It Holds”, inspirerad av Aleksandar Hemons hyllade roman med samma namn.

I Hemons episka roman "The World And All That It Holds" sjunger de två protagonisterna, skickade långt från Sarajevo av "det Stora kriget", till varandra för att uttrycka sin längtan efter hemmet och varandra. Imamovićs musik ljudlägger och gestaltar deras historia, ömsom livligt, ömsom med sorg. Genom att använda originalkompositioner, gamla sefardiska sånger och sevdahklassiker i ny tappning, förmedlar Imamović romanens teman – kärlek, krig och förlust, fördrivning och hemlängtan.

Sångaren, musikern, författaren och sevdahmästaren Damir Imamović från Sarajevo i  Bosnien och Hercegovina kommer från en familj av sevdahmusiker och representerar en ny generation av den traditionella musiken från landet. Under sin karriär har han bl a turnerat över hela Europa, USA, Kina och Mexiko, spelat in sju album, skrivit en bok och medverkat i en dokumentär om sevdahmusik. Damir har mottagit otaliga internationella priser för sitt arbete. Bland annat: "The Best of Europe" (Songlines, 2021), "The best European Album" (Transglobal list, 2019/2020), "The best of folk" (Tyska förbundet för musikkritiker: Bestenliste 3/2020).

Den virtuosa violinisten Ivana Đurić föddes i Sarajevo 1984 och påbörjade sin klassiska musikutbildning redan vid 9 års ålder och har studerat violin både i Bosnien och Frankrike. I tjugoårsåldern började hon passionerat utforska och arrangera traditionell bosnisk sevdahmusik. Hon träffade först Damir Imamović som studiomusiker och efter flera års musikaliskt samarbete och vänskap anslöt hon sig till hans band Sevdah Takht år 2015 och medverkar på gruppens album "Dvojka", som internationellt släpptes på Glitterbeat Records år 2016.

Kroatiska slagverkaren Nenad Kovačić från Zagreb har varit aktiv som musiker sedan 1997. Han är medlem i flera band som Antenat, Sevdah Takht Damira Imamovića, Afion, Mimika, Truth≠Tribe, Chant Electronique med vilka han har släppt 12 album och uppträder över hela världen. Sedan 2007 arbetar han också heltid som författare av teater- och filmmusik och har komponerat/producerat musik till över 40 teaterpjäser (drama och samtida dans), dokumentärer och filmer. Ett av hans största musikintressen är traditionell musik och han har lärt sig mycket om västafrikansk musik genom att resa och spela med mästare i Djembe-musik i Guinea, Mali och Burkina Faso (Mamady Keita, Famoudou Konate, Sega Sidibe och Zoumana Dembele).

Ivan Mihajlović från Belgrad är av Serbiens mest spännande basister! Förutom att han har medverkat i ett flertal band skriver han även musik för film och teater. Han inledde sin karriär som basist i avantgarde-jazzbandet Menson Benson Sextet (Cosmic Sounds) och grundade kort därefter Belgradbaserade världsmusikbandet Naked och spelade in sina två första album med dem. Eftersom bandet hade två basister utforskade han funktionen av elbasgitarr och använde den som ett melodiskt och soloinstrument. Efter att ha gått med i Damir Imamović Sevdah Takht fortsatte han med den traditionen - ett nytt tillvägagångssätt för elbasgitarrfunktionen inom samtida sevdahmusik.

På scen:
Damir Imamović - tambour och sång
Ivana Djurić - violin
Nenad Kovačić - slagverk
Ivan Mihajlović - bas

Läs mer Dölj
Köp biljett

torsdag 28 november

Insläpp19:00 På scen19:30

Ordinarie pris

300 kr vid bord
260 kr på balkong

Student / Pensionär

260 kr vid bord
220 kr på balkong

Mer info

Klicka på Köp biljett för att komma till biljettförsäljningen och se platstillgång.

Förköpsförsäljningen stänger 2 timmar innan evenemanget börjar. De platser som inte sålts på förköp släpps till försäljning i dörren vid insläpp till det aktuella evenemanget.

För rullstolsanpassade platser boka biljetter via info@victoria.se.

Det räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och skippa onödiga utskrifter!

Hur lång är föreställningen?
Våra föreställningar varar normalt ca 40-50 min x 2 + 20 min paus. Observera att det förekommer undantag och ibland ändringar med kort varsel.

Fullbokat eller har du fått förhinder?
Vi hänvisar till Ticketswap för andrahandsförsäljning av biljetter. Där kan du enkelt hitta alla våra evenemang och ladda upp din biljett och du som är på jakt efter biljetter kan enkelt se om det finns biljetter som säljes.

Har du fler frågor?
Du hittar svar på det mesta under Bra att veta. För frågor som rör biljettköp kontakta Kulturcentralen på info@kulturcentralen.nu eller 040-10 30 20.

Picknickteater

Detta är ett picknickevenemang, eller som vi brukar kalla det: Picknickteater. Det innebär att du får ta med dig egen mat och dryck till föreställningen.

Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa. Ta med det du är sugen på och glöm inte ta med glas och bestick!

Observera att mat inte får medhavas på balkongen, endast dryck och snacks.

Läs mer: Vad är picknickteater?

Mer om artisten