Biljetter till höstsäsongen 2023 släpptes den 4 maj!

Du hittar hela programmet på förstasidan eller om du klickar på program i menyn.

-

Cristina Branco(PT)

Foto: Augusto Brázio
Mer om artisten

Sångerskan Cristina Branco är idag, med sin innerligt passionerade och sensuella röst, en av de främsta företrädarna för den portugisiska folkmusiken fado och en av Portugals största artister. Med stor kärlek till traditionen vågar hon välja nya stigar att vandra på och har en unik förmåga att tänja på de gränser för vad fado kan innehålla och hämtar sina influenser från en mängd musikaliska uttryck.

Fado kallas ofta för portugisisk blues, genren förknippas precis som blusen med skildringar av smärta, lidande, längtan och önskningar men också glädje. En musikform som liksom tango, bolero och fransk chanson, är musik som har sitt ursprung i bar och restaurangkulturer ofta i hamnstäder – sociala miljöer där känslorna svallar högt och där poesin flödar och blandas med dansen – både inspirerad av portugisiska sjömansvisor, latin, arabiska tongångar och afrikanska slavsånger.

I den unga Cristina Brancos musikuniversum regerade jazzdrottningar som Billie Holiday och Ella Fitzgerald och det var inte förrän hon på sin artonårsdag, när hennes farfar gav henne ett album med Amália Rodrigues, som den bilden förändrades och hon kom att utvecklas till en fadista.

Nu mer än 25 år senare har Cristina Brancos innerligt passionerade och sensuellt poetiska röst lyft in henne i fadomusikens finrum. Cristina fortsätter att turnera och har precis släppt Amoras numa Tarde de Outono, ett nytt album i samarbete med pianisten João Paulo Esteves da Silva. Ett nytt album väntas under hösten 2023.

På scen:
Cristina Branco – sång
Bernardo Couto  – portugisisk gitarr
Bernardo Moreira – kontrabas
Luís Figueiredo – piano

Läs mer Dölj

fredag 29 september ( Fler datum: )

Insläpp19:00 På scen19:30

Ordinarie pris

420 kr vid bord
380 kr på balkong

Student / Pensionär

380 kr vid bord
340 kr på balkong

Mer info

Klicka på Köp biljett för att komma till biljettförsäljningen och se platstillgång.

Förköpsförsäljningen stänger 2 timmar innan evenemanget börjar. De platser som inte sålts på förköp släpps till försäljning i dörren vid insläpp till det aktuella evenemanget.

För rullstolsanpassade platser boka biljetter via info@victoria.se.

Det räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och skippa onödiga utskrifter!

Fullbokat eller har du fått förhinder?
Vi hänvisar till Ticketswap för andrahandsförsäljning av biljetter. Där kan du enkelt hitta alla våra evenemang och ladda upp din biljett och du som är på jakt efter biljetter kan enkelt se om det finns biljetter som säljes.

Har du fler frågor?
Du hittar svar på det mesta under Bra att veta. För frågor som rör biljettköp kontakta Kulturcentralen på info@kulturcentralen.nu eller 040-10 30 20.

Picknickteater

Detta är ett picknickevenemang, eller som vi brukar kalla det: Picknickteater. Det innebär att du får ta med dig egen mat och dryck till föreställningen.

Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa. Ta med det du är sugen på och glöm inte ta med glas och bestick!

Observera att mat inte får medhavas på balkongen, endast dryck och snacks.

Läs mer: Vad är picknickteater?

Mer om artisten