Läs senaste uppdateringen om Covidbevis under Coronainfo | Biljetter till april–maj släpps den 2 dec kl 12!

P.g.a. av det underhållsarbete som Stadsfastigheter genomför av vårt foajégolv så är huvudentrén för tillfället avstängd och insläpp sker via dörren mellan Kulturcentralen och Victoria. Arbetet beräknas vara klart till årsskiftet 21/22.

-

Cristina Branco(PT)

Foto: Joana Linda
Mer om artisten

Sångerskan Cristina Branco är idag, med sin innerligt passionerade och sensuella röst, en av de främsta företrädarna för den portugisiska folkmusiken fado. Med stor kärlek till traditionen vågar hon välja nya stigar att vandra på och har en unik förmåga att tänja på de gränser för vad fado kan innehålla och hämtar sina influenser från en mängd musikaliska uttryck.

Fado kallas ofta för portugisisk blues, genren förknippas precis som blusen med skildringar av smärta, lidande, längtan och önskningar men också glädje. En musikform som liksom tango, bolero och fransk chanson, är musik som har sitt ursprung i bar och restaurangkulturer ofta i hamnstäder – sociala miljöer där känslorna svallar högt och där poesin flödar och blandas med dansen – både inspirerad av portugisiska sjömansvisor, latin, arabiska tongångar och afrikanska slavsånger.

I den unga Cristina Brancos musikuniversum regerade jazzdrottningar som Billie Holiday och Ella Fitzgerald och det var inte förrän hon på sin artonårsdag, när hennes farfar gav henne ett album med Amália Rodrigues, som den bilden förändrades och hon kom att utvecklas till en fadista. Nu 25 år senare har Cristina Brancos innerligt passionerade och sensuellt poetiska röst lyft in henne i fadomusikens.

Läs mer Dölj

torsdag 10 mars ( Fler datum: - )

Insläpp19:00 På scen19:30

Ordinarie pris

400 kr vid bord
360 kr på balkong

Student / Pensionär

360 kr vid bord
320 kr på balkong

Mer info

Klicka på Köp biljett för att komma till biljettförsäljningen och se platstillgång.

Nedanstående information gäller för fysiska evenemang (ej livestream)

Förköpsförsäljningen stänger 2 timmar innan evenemanget börjar.

För rullstolsanpassade platser boka biljetter via info@victoria.se.

Det räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och skippa onödiga utskrifter!

Har du fler frågor?
Du hittar svar på det mesta under Bra att veta. För frågor som rör biljettköp kontakta Kulturcentralen på info@kulturcentralen.nu eller 040-10 30 20.

Picknickteater

Detta är ett picknickevenemang, eller som vi brukar kalla det: Picknickteater. Det innebär att du får ta med dig egen mat och dryck till föreställningen.

Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa. Ta med det du är sugen på och glöm inte ta med glas och bestick!

Observera att mat inte får medhavas på balkongen, endast dryck och snacks.

Läs mer: Vad är picknickteater?

Mer om artisten