Glad sommar, vi ses i höst!

Kansliet håller sommarstängt och vi är tillbaka den 12 augusti. Under denna period har vi begränsad möjlighet att svara på mail och telefon och ber er i första hand vända er till Kulturcentralen via e-post: info@kulturcentralen.nu alt. tel: 040-10 30 20, som har hand om vår biljettförsäljning.

Releasekonsert

Chapter Seven - Live in Chicago 1990

Foto: Martin Jonsson
Mer om artisten

1986 bildade den legendariska slagverkaren och tonsättaren Bengt Berger Chapter Seven. En jazzgrupp med originell sättning som hämtar inspiration från västafrikansk musik och skapar en unik ljudbild som korsar gränser och bjuder på både strålande improvisation och välarrangerade kompositioner. 1988 vann gruppen en Grammis för albumet "Thums Up" och när Caprice i höstas återutgav albumet på vinyl träffades bandet och gjorde en releasekonsert som blev så rolig att de beslöt sig för att ge sig ut och spela ytterligare några gånger. I september kommer de, kanske för enda gången, att samlas igen och då släpper de också ett album från sitt framträdande vid jazzfestivalen i Chicago 1990.

Bengt Berger är en av Sveriges mest kända och respekterade jazzmusiker, och har spelat tillsammans med legendarer som Don Cherry och Archie Shepp. Berger satte ihop det nyskapande bandet för att bejaka lusten att spela med två trummisar och då var Anders Kjellberg det självklara valet. Det behövdes förstås då också två basister plus några av den dagens fräsigaste blåsare.

Nu efter mer än 30 år är medlemmarna etablerade mästermusikanter i det svenska musiklivet så det är föga förvånande att den musik som Chapter Seven spelar fortfarande ligger på det svenska jazzlivets frontlinje. Genom att förena olika stilar och influenser skapar gruppen en upplevelse som är både nyskapande och traditionell, och som garanterat tilltalar både jazzpurister och musikälskare i allmänhet.

Tyvärr har originalmedlemmarna Roland Keijser och Lennart Åberg lämnat oss och nu består bandet av:

Ivo Nilsson – trombon
Thomas Gustafsson och Fredrik Ljungkvist – saxar
Sergei Muchin och Viktor Reuter – kontrabasar
Anders Kjellberg och Bengt Berger – trummor

Läs mer Dölj

Mer om artisten