Biljetter till höstsäsongen 2023 släpptes den 4 maj!

Du hittar hela programmet på förstasidan eller om du klickar på program i menyn.

Releasekonsert

Chapter Seven - Live in Chicago 1990

Foto: Martin Jonsson
Mer om artisten

1986 bildade den legendariska slagverkaren och tonsättaren Bengt Berger Chapter Seven. En jazzgrupp med originell sättning som hämtar inspiration från västafrikansk musik och skapar en unik ljudbild som korsar gränser och bjuder på både strålande improvisation och välarrangerade kompositioner. 1988 vann gruppen en Grammis för albumet "Thums Up" och när Caprice i höstas återutgav albumet på vinyl träffades bandet och gjorde en releasekonsert som blev så rolig att de beslöt sig för att ge sig ut och spela ytterligare några gånger. I september kommer de, kanske för enda gången, att samlas igen och då släpper de också ett album från sitt framträdande vid jazzfestivalen i Chicago 1990.

Bengt Berger är en av Sveriges mest kända och respekterade jazzmusiker, och har spelat tillsammans med legendarer som Don Cherry och Archie Shepp. Berger satte ihop det nyskapande bandet för att bejaka lusten att spela med två trummisar och då var Anders Kjellberg det självklara valet. Det behövdes förstås då också två basister plus några av den dagens fräsigaste blåsare.

Nu efter mer än 30 år är medlemmarna etablerade mästermusikanter i det svenska musiklivet så det är föga förvånande att den musik som Chapter Seven spelar fortfarande ligger på det svenska jazzlivets frontlinje. Genom att förena olika stilar och influenser skapar gruppen en upplevelse som är både nyskapande och traditionell, och som garanterat tilltalar både jazzpurister och musikälskare i allmänhet.

Tyvärr har originalmedlemmarna Roland Keijser och Lennart Åberg lämnat oss och nu består bandet av:

Ivo Nilsson – trombon
Thomas Gustafsson och Fredrik Ljungkvist – saxar
Sergei Muchin och Viktor Reuter – kontrabasar
Anders Kjellberg och Bengt Berger – trummor

Läs mer Dölj
Köp biljett

fredag 8 september

Insläpp19:00 På scen19:30

Ordinarie pris

360 kr vid bord
320 kr på balkong

Student / Pensionär

320 kr vid bord
280 kr på balkong

Mer info

Klicka på Köp biljett för att komma till biljettförsäljningen och se platstillgång.

Förköpsförsäljningen stänger 2 timmar innan evenemanget börjar. De platser som inte sålts på förköp släpps till försäljning i dörren vid insläpp till det aktuella evenemanget.

För rullstolsanpassade platser boka biljetter via info@victoria.se.

Det räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och skippa onödiga utskrifter!

Fullbokat eller har du fått förhinder?
Vi hänvisar till Ticketswap för andrahandsförsäljning av biljetter. Där kan du enkelt hitta alla våra evenemang och ladda upp din biljett och du som är på jakt efter biljetter kan enkelt se om det finns biljetter som säljes.

Har du fler frågor?
Du hittar svar på det mesta under Bra att veta. För frågor som rör biljettköp kontakta Kulturcentralen på info@kulturcentralen.nu eller 040-10 30 20.

Picknickteater

Detta är ett picknickevenemang, eller som vi brukar kalla det: Picknickteater. Det innebär att du får ta med dig egen mat och dryck till föreställningen.

Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa. Ta med det du är sugen på och glöm inte ta med glas och bestick!

Observera att mat inte får medhavas på balkongen, endast dryck och snacks.

Läs mer: Vad är picknickteater?

Mer om artisten