Carl Bagge

Foto: Pär Wickholm
Mer om artisten

Jazzpianisten och bandledaren Carl Bagge har hunnit med ett par decennier i vitt skilda men framträdande sammanhang som samarbeten med Isabella Lundgren, Magnus Carlson & The Moon Ray Quintet, Svante Thuresson, Robyn, Anne Sofie von Otter för att nämna några. Men det är i den akustiska jazzen han har sitt hem och det är dit vi får följa med denna kväll.

2022 släppte han debutalbumet ”Visitor” i eget namn, som firades med en releasekonsert på Fasching i Stockholm. I samband med konserten tilldelades Carl Bagge Gavatin-stipendiet för jazz 2022. Våren 2024 släpps uppföljaren: "Don’t Talk (Put Your Head on My Shoulder). Han fortsätter här på samma spår som förra albumet med en fot i historien och en i framtiden. Med i studion och på turné är bland andra musikerna Jonas Kullhammar (Tenorsaxofon), Martin Höper (Kontrabas) och Adam Ross (Trummor)

- Hur tolkar man framtiden, den vet man ju ingenting om, säger Bagge. Det enda jag kan göra är att spela så bra jag kan med all min känsla och hjärta. Historien är för mig central i upplevelsen av musik. Jag växte upp med en musicerande far, Lars Bagge, och tog mycket intryck från hans kollegor och vänner; Monica Zetterlund, Toots Thielemans och Svante Thuresson, för att nämna några. I dem, och en stor skivsamling, hämtade jag inspiration som formade mina tidiga år innan jag i tonåren träffade nya vänner och medmusiker och kunde skapa något eget från allt det jag hade fått.

På scen:
Carl Bagge - piano
Jonas Kullhammar – tenorsaxofon
Martin Höper – kontrabas
Adam Ross – trummor

"Carl Bagge gör en efterlängtad debut som bandledare. Med all sin erfarenhet i ryggen och ett välspelande gäng medmusiker blir det precis så säkert och svängande man kunde förvänta sig. Det finns en smittande entusiasm och en stor skopa lekfullhet genom skivans åtta låtar. Carl Bagge visar sig vara en härlig låtmakare med känsla för melodier" – Lira

Läs mer Dölj

Mer om artisten