Upptäck Victoria!

Britta Virves Trio

Foto: Elvira Glänte
Mer om artisten

Britta Virves har snabbt etablerat sig på den svenska jazzscenen som en mångsidig och driven pianist i såväl storband som mindre konstellationer. Tekniskt skicklig med stor melodik och rytmisk finess, rör hon sig dynamiskt i det traditionella uttrycket men med samtida öron. Denna kväll för vi höra henne med sin trio, bestående av henne själv vid pianot, Jon Henriksson på bas och Jonas Bäckman på trummor. Trion kännetecknas av drömska, grooviga kompositioner med ett dynamiskt samspel.

Britta Virves Trio spelade under våren 2020 en hyllad konsert som sändes live i P2 Jazzradion. Detta blev startskottet för en skivinspelning i legendariska Nilento Studios i slutet av förra året – och nu är det äntligen dags för release!
 
“Hör tre utsökta representanter ur den unga generationen vilka kommunicerar strålande.” (Orkesterjournalen 2021)
 
“Flera högklassiga melodier har närmast hypnotisk påverkan.” (Mats Hallberg 2021)
 
Medlemmarna är flitigt aktiva på den svenska jazzscenen och har spelat ihop under lång tid även innan trion bildades 2020. 2020 erhöll Virves Faschings Vänners stipendium och i motiveringen lyfte man fram hennes begåvning som kompositör men även hennes delikat sparsmakade solospel. Förra året erhöll Henriksson och Bäckman Kungl. Musikaliska Akademiens nationella stipendium, Bäckman fick även Ronnie Gardiners Swedish Drummer Deserving Wider Recognition Award och Henriksson tilldelades årets Faschings Vänners Stipendium.
 
På scen:
Britta Virves – piano och komposition
Jon Henriksson – bas
Jonas Bäckman – trummor

Läs mer Dölj
Köp biljett

onsdag 30 november

Insläpp19:00 På scen19:30

Ordinarie pris

100 kr vid bord
100 kr på balkong

Student / Pensionär

50 kr vid bord
50 kr på balkong

Mer info

Klicka på Köp biljett för att komma till biljettförsäljningen och se platstillgång.

Nedanstående information gäller för fysiska evenemang (ej livestream)

Förköpsförsäljningen stänger 2 timmar innan evenemanget börjar.

För rullstolsanpassade platser boka biljetter via info@victoria.se.

Det räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och skippa onödiga utskrifter!

Har du fler frågor?
Du hittar svar på det mesta under Bra att veta. För frågor som rör biljettköp kontakta Kulturcentralen på info@kulturcentralen.nu eller 040-10 30 20.

Picknickteater

Detta är ett picknickevenemang, eller som vi brukar kalla det: Picknickteater. Det innebär att du får ta med dig egen mat och dryck till föreställningen.

Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa. Ta med det du är sugen på och glöm inte ta med glas och bestick!

Observera att mat inte får medhavas på balkongen, endast dryck och snacks.

Läs mer: Vad är picknickteater?

Upptäck Victoria!

Denna konsert ingår i vår konsertserie Upptäck Victoria! där du några gånger per säsong, för en liten peng, kan höra spännande musik av hög kvalité i genrer som du kanske aldrig lyssnat på, med artister som du kanske aldrig hört talas om – låt dig överraskas!

Har du eller någon du känner aldrig varit hos oss så är detta ett ypperligt tillfälle!

Läs mer: Vad är Upptäck Victoria!?

Mer om artisten