Nu finns höstprogrammet ute med ett reducerat antal platser!

Alla arrangemang under vårsäsongen är tyvärr inställda till följd av covid-19. Besök respektive programsida för mer information.

Boško Jović Trio (Bih/srb/no)

Mer om artisten

Passion, smärta, melankoli och sväng! När Sarajevobaserade gitarrvirtuosen Boško Jović intar scenen tillsammans med sin trio bestående av Almir Mešković på dragspel och Daniel Lazar på violin kan det inte bli annat än fantastiskt. Trion bjuder på musik från sina senaste två projekt ”Voyage” och ”Roots” med originalkompositioner skrivna speciellt för trion. Traditionella klanger och teman från Balkan och Östeuropa med influenser från argentinsk tango, flamenco och klassisk musik.

BOŠKO JOVIĆ TRIO (BIH/SRB/NO) Trion gjorde sitt första bejublade uppträdande tillsammans i Oslo 2016, men de har alla en gedigen musikkarriär i bagaget. Boško Jović (Bosnien och Herzegovina – gitarr – är en klassiskt skolad och högt ansedd gitarrist född i Zenica och bosatt i Sarajevo. Boško är återkommande solist i Chamber Orchestra Zenica sedan 1994, i Orchestra ”2007” och i Sarajevos symfoniorkester. Han har bland annat spelat in musik till filmerna "Twice Born" av Sergio Castellito samt ”Jasmina” av Nedzad Begovic och har också spelat tillsammans med kända artister som Edin Karamazov, en av världens främsta lutspelare; Amira Medunjanin, en av de absolut främsta Sevdah-sngerskorna, cellisten Stjepan Hauser (2cellos) och många fler. www.boskojovic.comAlmir Mešković (Bosnien och Herzegovina/Norge) – dragspel – är en klassiskt skolad ackordeonist född i Tuzla men numera bosatt i Norge. Med mer än 20 års erfarenhet är han idag en välrespekterad och eftertraktad solist och kammarmusiker. Han har samarbetat med en mängd stora artister däribland Kjell Habbestad, Silje Nergård, Bjarte Hjelmeland, Yakov Rubinstein och arbetat för instutiotioner som Nationaltheatret, The Norwegian broadcasting Radio Orchestra (KORK), Akershusteater, Arc Music, "Akkordeon Art", Telenor, "Sarajevo Winter Festival m.m.www.almir.noDaniel Lazar – violin (Serbien/Norge)Skolad vid Musikhögskolan i Belgrad och numera bosatt i Norge. Daniel är känd för sitt virtuosa fiolspel, sin extrema hastighet, sin energi och explosivitet. Under sin karriär har han utforskat både klassisk- och folkmusik genom att vara medlem i en mängd olika musikgrupper, ensembler och orkestrar. Han har framträtt i TV- och radioprogram, vunnit flera musiktävlingar turnerat över hela Europa och samarbetat med stora artister som panflöjtisten och legenden om rumänsk folkmusik Gheorghe Zamfir, den serbiska folkflöjtslegenden Bora Dugic, Ljubisa Pavkovic, dragspelare och ledare för nationell folkmusikens ensemble och klarinettisten Ognjen Popovic m. fl.www.daniel-lazar.comFoto: Esad Mulabegovic (Boško Jović, Thomas Leduc (Almir Mešković & Daniel Lazar)
Läs mer Dölj

Mer om artisten