Vårprogrammet för jan-mars 2023 finns ute nu, april-juni släpps 8/12 kl. 12!

Bli prenumerant på vårt nyhetsbrev för att få ett meddelande när biljetterna finns till försäljning. Anmäl dig längre ner på sidan.

Bonita & The Blues Shacks(ZA/DE)

Foto: Felix Engel
Mer om artisten

Den själfulla blues- och soulsångerskan Bonita Niessen från Sydafrika och bandet The Blues Shacks från Tyskland är en oslagbar kombination som visar på en djupgående kärlek och respekt för amerikansk blues och soul. Tillsammans bjuder de oss på "vintage music" i sin renaste form. Från Chicagoblues till rockabillyinfluenser, från soul till Texas-shuffle – allt på högsta musikaliska nivå och med maximal spelglädje!

  • Observera att denna konsert tidigare lanserades som en stående konsert (Victoria dansar!), men att vi nu valt att göra om den till en ordinarie picknickkonsert. Samtliga biljettköpare har kontaktats för ombokning. Om du har frågor om dina biljetter kontakta Kulturcentralen på tel: 040-10 30 20 eller via e-post: info@kulturcentralen.nu.

Bandets originella sånger och musik baseras på arvet av den afroamerikanska musiken, som hade sina glansdagar från mitten av femtiotalet till slutet av sextiotalet. Med Arlt-brödernas musikaliska hantverk: Andreas genreöverskridande gitarrspel och Michaels orädda munspelsstil och sång, tillsammans med Bonita Niessens kraftfulla, själsliga röst med djup känsla, intensitet och glädje har de funnit den perfekta kombinationen för att utforska den förbindelse mellan blues och soul som fanns på femtiotalet och blåsa friskt liv i bluesklassiker.

Från att strängt ha ägnat sig åt fyrtio- och femtiotals Jump Blues och R & B har BBs nu mognat till att vara ett av Europas ledande samtida blues och soulband.Under mer än två årtionden har B.B. & THE BLUES SHACKS spelat sin unika mix av blues and soul över hela Europa och Amerika. De har just återvänt från en kalifornisk turné där de också framträdde på den berömda Russian River Blues & Jazz Festival där de delat scener med artister som Buddy Guy, Taj Mahal, WAR a.o.

På scen
Bonita Niessen – sång
Andreas Arlt – gitarr, sång
Michael Arlt – sång, munspel
Henning Hauerken – el och kontrabas
Andre Werkmeister – trummor och slagverk
Fabian Fritz – piano och orgel

Läs mer Dölj

Mer om artisten