Backlura med Isabella Lundgren & Lisa Långbacka - Kärleken

Foto: Sakarias Larsson
Mer om artisten

Backlura består av kontrabasisten Palle Sollinger, trummisen Daniel Fredriksson, samt kornettisten och kompositören Tobias Wiklund. Denna kväll har de bjudit med sig sångerskan Isabella Lundgren och folkmusikern Lisa Långbacka på dragspel för en konsert i kärlekens tecken. Musik från olika kulturer, genrer och tidsepoker. Standardlåtar från The American Songbook, klassiska tyska stycken, franska chansons och mexikanska rancheras – nu arrangerat för jazztrio, dragspel och sång, framförda på fyra olika språk.

Kärleken är den starkaste av krafter. Den gör oavbrutet anspråk på mänsklighetens strävan. Den är det yttersta målet för nästan all ansträngning; den har ett ogynnsamt inflytande på de viktigaste angelägenheterna, avbryter varje timme de allvarligaste sysselsättningarna och förbryllar även de största tänkarna. Inget ämne är således lika vanligt förekommande för konsten som just kärleken. Den konstnärliga idén för denna skiva är att gestalta kärlekens alla färger - dess smärta, glädje, längtan och förtvivlan.

Backlura gör musik som gestaltar att vi, oberoende av vår värdsliga form, vår kulturella tillhörighet eller vår plats i tiden och historien står lika inför vår bävan och längtan att få älska och bli älskade. Störst av allt är kärleken.

På scen:
Tobias Wiklund – kornett
Palle Sollinger – kontrabas
Daniel Fredriksson – trummor
Isabella Lundgren – sång
Lisa Långbacka – dragspel

Läs mer Dölj
Köp biljett

fredag 13 december

Insläpp19:00 På scen19:30

Ordinarie pris

260 kr vid bord
220 kr på balkong

Student / Pensionär

220 kr vid bord
180 kr på balkong

Mer info

Klicka på Köp biljett för att komma till biljettförsäljningen och se platstillgång.

Förköpsförsäljningen stänger 2 timmar innan evenemanget börjar. De platser som inte sålts på förköp släpps till försäljning i dörren vid insläpp till det aktuella evenemanget.

För rullstolsanpassade platser boka biljetter via info@victoria.se.

Det räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och skippa onödiga utskrifter!

Hur lång är föreställningen?
Våra föreställningar varar normalt ca 40-50 min x 2 + 20 min paus. Observera att det förekommer undantag och ibland ändringar med kort varsel.

Fullbokat eller har du fått förhinder?
Vi hänvisar till Ticketswap för andrahandsförsäljning av biljetter. Där kan du enkelt hitta alla våra evenemang och ladda upp din biljett och du som är på jakt efter biljetter kan enkelt se om det finns biljetter som säljes.

Har du fler frågor?
Du hittar svar på det mesta under Bra att veta. För frågor som rör biljettköp kontakta Kulturcentralen på info@kulturcentralen.nu eller 040-10 30 20.

Picknickteater

Detta är ett picknickevenemang, eller som vi brukar kalla det: Picknickteater. Det innebär att du får ta med dig egen mat och dryck till föreställningen.

Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa. Ta med det du är sugen på och glöm inte ta med glas och bestick!

Observera att mat inte får medhavas på balkongen, endast dryck och snacks.

Läs mer: Vad är picknickteater?

Mer om artisten