Nu finns höstprogrammet ute med ett reducerat antal platser!

Alla arrangemang under vårsäsongen är tyvärr inställda till följd av covid-19. Besök respektive programsida för mer information.

Attentat: Svart Får I 40 ÅR

Mer om artisten

Det är 40 år sedan det klassiska punkbandet från Majorna spelade live första gången – när punken exploderade i Sverige och förändrade musikscenen för alltid. Bandet har lagt av och börjat om några gånger sen dess men har under åren ständigt utmanat sig själva och sin publik med att skruva sitt uttryck och använt nya fräscha angreppssätt för att spegla sin samtid. Det är många år sedan de stod på en scen i Malmö, men nu ger de två konserter där material från hela karriären kommer att spelas, men där fokus ligger främst på äldre låtar.

ATTENTATSVART FÅR I 40 ÅR Konserterna kännetecknas av energi och en unik scennärvaro där publiken står i centrum, samt ett visst mått av humor. Göteborgarna fyller uppenbarligen ett behov med sina vassa texter om vår samtid och med sin enkla, raka och trallvänliga rockmusik som är så ovanlig idag.Attentat hördes första gången i den svenska punkvågen i slutet på 70-talet som Göteborgs svar på huvudstans KSMB & Ebba Grön, då med oförglömliga hits som ”Ge fan i mej” och ”Operahuset”. Jönsson, Paddan, Crippa, Kruse och Larry har ingenting kvar att bevisa. Men de gör det ändå. Kväll efter kväll. Nya Attentat är här för att stanna.När Attentat kickstartade på Peaceandlove 2010, anade ingen hur bra allt skulle låta och hur väl mottagna de gamla rockhjältarna skulle bli! Efter en längre tids avhållsamhet från scenen var killarna hungrigare än någonsin och sparkade ivrigt igång sin frenetiska rock-‘n-roll-maskin. Nya albumet ”Fy fan” rusade upp på försäljningslistans 20:e plats och fick två veckor på listan. Bandet fyllde Pustervik vid livepremiären och gjorde sen en bejublad turné i Sverige. Det blev e 100-tal spelningar och Attentat hittade nya fans i alla åldrar.Med sig har Attentat jubileumsmerchandise till försäljning efter konsert. Foto: Pontus Fagerstedt
Läs mer Dölj

Mer om artisten