Vårprogrammet för jan-mars 2023 finns ute nu, april-juni släpps 8/12 kl. 12!

Bli prenumerant på vårt nyhetsbrev för att få ett meddelande när biljetterna finns till försäljning. Anmäl dig längre ner på sidan.

Anna-Lena Brundin & Jan Sigurd - French Connection

Foto: Pär-Ola Bruhn
Mer om artisten

Chanson-jazz med romantiska, franska tongångar blandat med svensk jazz i Monica Zetterlundtraditionen. I denna föreställning kastar sig orkestern med Anna-Lena Brundin och Jan Sigurd i spetsen mellan fransk melankoli och halsbrytande roliga mellansnack om kulturkrockar – i ett land där folk går omkring med lunchen i armhålan.

Håkan Andersson är ackordeonisten med Sivuca som ledstjärna och trumslagaren och sångaren Niklas ”Sinatra” Lind tar med sig erfarenheter från Eagle-Eye Cherry och Bo Kaspers orkester. Jan Adefelt spelade tillsammans med Jan Sigurd i Monica Zetterlunds orkester. Nu möts de på Victoriateatern!

"Fantastisk intim och häftig upplevelse ...” – DN (30/6 -22)

Anna-Lena Brundin blev folkkär som sångerska och komiker i teveserien Daily Live. Jämte  Richard Wolff gjorde hon sig ett namn som uttolkare av Edith Piafs sånger till svenska. Därefter spelade hon mamman i populära julkalendern Mysteriet på Greveholm. Hennes senaste rollprestation är som journalist i den Oscarsnominerade filmen En man som heter Ove.

Genom åren har Anna-Lena flitigt rest runt över landet som sångerska och ståuppkomiker. Hon har skrivit 11 böcker och medverkat på 5 cd-skivor: Bl a Du är mitt begär (Edith Piaf på svenska), Gäckande och fåfäng (Tango på svenska inspelad i Buenos Aires), Jazz för skeppsbrutna (Ihop med Jan Sigurd) samt Höst i Lund ( Visjazz från hemstaden, med JS).  
 
Jan Sigurd skrev musik och text och turnerade som pianist med Monica Zetterlund under hennes sista 11 år. Han är upphovsman till Monicas kritikerhyllader CD-skivor "Det finns dagar" samt "Sista gången du var med". Jan representerade SVT i Montreux med serien "Två och en halv flygel" – i vilken han bl a spelade tillsammans med Olle Adolphson. Som svensk uttolkare hyllade han Mose Allison och Tom Waits i teveprogrammet Vit grabb som stulit blues.

De senaste 20 åren har han gett ut 26 böcker och 7 CD-skivor, bland annat pianojazztrio-CDn "Love is a dog that bites" och Chet Bakerhyllningen "In Chet Baker Land" (med A-L Brundin) 2019. Jan har erhållit utmärkelsen ”Till Evert Taubes minne” 2013 samt Piratenpriset 2005.

På scen:
Anna-Lena Brundin – sång och svada
Jan Sigurd – sång och piano
Håkan Andersson – ackordeon
Niklas Lind – trummor och sång
Jan Adefelt – bas

Läs mer Dölj
Köp biljett

lördag 25 mars

Insläpp19:00 På scen19:30

Ordinarie pris

340 kr vid bord
300 kr på balkong

Student / Pensionär

300 kr vid bord
250 kr på balkong

Mer info

Klicka på Köp biljett för att komma till biljettförsäljningen och se platstillgång.

Förköpsförsäljningen stänger 2 timmar innan evenemanget börjar. De platser som inte sålts på förköp släpps till försäljning i dörren vid insläpp till det aktuella evenemanget.

För rullstolsanpassade platser boka biljetter via info@victoria.se.

Det räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och skippa onödiga utskrifter!

Har du fler frågor?
Du hittar svar på det mesta under Bra att veta. För frågor som rör biljettköp kontakta Kulturcentralen på info@kulturcentralen.nu eller 040-10 30 20.

Picknickteater

Detta är ett picknickevenemang, eller som vi brukar kalla det: Picknickteater. Det innebär att du får ta med dig egen mat och dryck till föreställningen.

Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa. Ta med det du är sugen på och glöm inte ta med glas och bestick!

Observera att mat inte får medhavas på balkongen, endast dryck och snacks.

Läs mer: Vad är picknickteater?

Mer om artisten