Anna Järvinen

Foto: Aki Roukala
Mer om artisten

Den mångsidiga svensk-finska och flerfaldigt grammis-nominerade sångerskan och kompositören Anna Järvinen är aktuell med sitt sjätte soloalbum ”Sex" som släpps den 18 oktober. Efter några år med intimare duo/trio-sättningar och mer fokus på det litterära så blir den kommande turnén med fullt band. Med sig på scen har Anna ett av landets bästa liveband bestående av Lars Fredrik Swahn, Reine Fiske, Gustav Ejstes och Johan Holmegard.

  • Den här konserten skulle ursprungligen ägt rum den 16 september men har flyttats till den 5 november. Vi beklagar olägenheten. Du som köpt biljett till den 16 september har fått erbjudande om biljetter till det nya datumet alt. återköp. Vid frågor angående biljetter och återköp kontakta Kulturcentralen på info@kulturcentralen.nu eller 040-103020.

”Sex kom till under fyra år, jag började i december 2020, när isoleringen pågick, mitt i pandemin, det gjorde mig gott att bli besatt, som man blir och så kom en massa ackordföljder som hade melodier och de i sin tur berättelser, så jag skrev ner dem. Vi började repa i maj 2021 och det var en sandig solvår i Stockholm som jag älskar. Och så kom en sommar med fjärilar och många ishala vintrar. Och så plötsligt var allt klart.

Sex är en fortsättning på alla mina tidigare skivor. Jag kan inte se den utifrån än, egentligen kan jag nog bara säga att det troligen är min bästa skiva hittills. Jag har haft lyckan att få samarbeta med ovärderliga konstnärer och tålmodiga arbetare, precis som det ska vara när något ingen kan tänka fram blir till. Lars Fredrik Swahn, Reine Fiske, Johan Holmegard, Gustav Ejstes, Mattias Bergqvist, Tapio Viitasaari, Johan Graden, Ylva Ceder, Annarella Sörlin, ni är otroliga, är väldigt varm i hjärtat av att vi delat det här. Tacksam in i evigheten bara.” - Anna Järvinen om nya skivan.

Anna Järvinen föddes 1970 i Helsingfors, Finland, men flyttade som sexåring till Stockholm med sin mor. Järvinen fick sitt första genombrott som medlem i popbandet Granada på 1990-talet. Efter tiden med Granada inledde hon en solokarriär och slog igenom med det kritikerhyllade debutalbumet "Jag fick feeling" som fick höga betyg av bland andra Svenska Dagbladet, Aftonbladet och Dagens Nyheter.

Hyllningskören har sedan dess fortsatt där hennes tredje skiva "Anna, den tredje" (2011), bland annat kallades en game changer av Jan Gradvall i sin recension för DI Weekend där han gav albumet full pott. Annas senaste album "Vestigia Terrent" fick även det ett varmt mottagande bland musikkritikerna där Aftonbladets Per Magnusson delade ut 4/5 i betyg med motiveringen "Det finns ingen som Anna Järvinen."
 
Anna Järvinen romandebuterade även 2020 med "Dröm natten till idag" via det finlandssvenska förlaget Förlaget (Kjell Westö, Jörn Donner, Monika Fagerholm) som i Svenska Dagbladet jämfördes med Bodil Malmsten och även översattes till finska. Texterna tonsattes 2022 för skivorna Lila/Liila som hon gjorde tillsammans med den finska musikern Tapio Viitasaari och verket tilldelades 4/5 i betyg av Dagens Nyheter som kallade mötet ”elektriskt”. 2020 tolkade även duon den finska viskompositören Kaj Chydenius för EP:n Dagen var Mulen.

På scen:
Anna Järvinen – sång och musik
Reine Fiske – gitarr
Lars Fredrik Swahn – bas
Gustav Ejstes – piano
Johan Holmegard – trummor

Läs mer Dölj
Köp biljett

tisdag 5 november

Insläpp19:00 På scen19:30

Ordinarie pris

400 kr vid bord
360 kr på balkong

Student / Pensionär

360 kr vid bord
320 kr på balkong

Mer info

Klicka på Köp biljett för att komma till biljettförsäljningen och se platstillgång.

Förköpsförsäljningen stänger 2 timmar innan evenemanget börjar. De platser som inte sålts på förköp släpps till försäljning i dörren vid insläpp till det aktuella evenemanget.

För rullstolsanpassade platser boka biljetter via info@victoria.se.

Det räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och skippa onödiga utskrifter!

Hur lång är föreställningen?
Våra föreställningar varar normalt ca 40-50 min x 2 + 20 min paus. Observera att det förekommer undantag och ibland ändringar med kort varsel.

Fullbokat eller har du fått förhinder?
Vi hänvisar till Ticketswap för andrahandsförsäljning av biljetter. Där kan du enkelt hitta alla våra evenemang och ladda upp din biljett och du som är på jakt efter biljetter kan enkelt se om det finns biljetter som säljes.

Har du fler frågor?
Du hittar svar på det mesta under Bra att veta. För frågor som rör biljettköp kontakta Kulturcentralen på info@kulturcentralen.nu eller 040-10 30 20.

Picknickteater

Detta är ett picknickevenemang, eller som vi brukar kalla det: Picknickteater. Det innebär att du får ta med dig egen mat och dryck till föreställningen.

Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa. Ta med det du är sugen på och glöm inte ta med glas och bestick!

Observera att mat inte får medhavas på balkongen, endast dryck och snacks.

Läs mer: Vad är picknickteater?

Mer om artisten