-

Shakura S’Aida, Terrie Odabi & Annika Chambers - American Ladies In The House(US)

Mer om artisten

Tre bluessångerskor på samma kväll! De amerikanska stjärnorna Shakura S'Aida, Terrie Odabi and Annika Chambers bjuder på en bluesshow med inslag av gospel och soul som du sent ska glömma. S’Aida är en mångsidig sångerska och fulländad underhållare med en eldig sångstil och en förmåga att både leverera kraftfulla originallåtar och tolkningar av standards. Odabi har kallats för den mest dynamiska blues- och soulkvinnan som har dykt upp i Bay Area sedan Etta James kom ut från San Franciscos Fillmore District på femtiotalet. Chambers har hyllats för sin kraftfulla röst och dynamiska framträdanden.

På scen:
Shakura S’Aida, Terrie Odabi och Annika Chambers – sång
Ingalill Högman – saxofon
Ola Insulander – gitarr
Erik Pettersson  – orgel
Anders Molin – bas
Markku Reinikainen – trummor

Shakura S'Aida är en mångsidig sångerska och fulländad underhållare med en eldig sångstil och en förmåga att både leverera kraftfulla originallåtar och  tolkningar av standards. Hon föddes i Brooklyn, växte upp i Schweiz och är numera boende i Kanada. 

Shakura var sångerska i världsmusikensemblen Kaleefah innan hon inledde sin solokarriär och släppte sitt första soloalbum 2008. Som en veteran från den internationella musikscenen har hon uppträtt  med musiker som Jimmy Smith, Lee Oskar (WAR), Bettye LaVette och Keb Mo’ och varit bakgrundssångare för Rita MacNeil och Patti LaBelle, samt sjungit med jazzmusiker som Jimmy Smith och Ruth Brown. 2013 nominerades hon till ett Blues Music Award i kategorin 'Contemporary Blues Female Artist har även nominerats till flera Juno Awards.
Hemsida | Facebook | Spotify

Terrie Odabi är West Coast Blues Royalty. 

"Terrie Odabi is easily the most dynamic blues and soul woman to have emerged in the Bay Area since Etta James came out of San Francisco's Fillmore District in the Fifties." - Lee Hildebrand (San Francisco Chronicle, East Bay News Group and Living Blues Magazine)

Bara en sångerska med Odabis kombination av kraft och finess går att omnämna som i ovanstående citat. Det som skiljer Odabi från många i sin generation är de nyanser av känsla och djup som hon lägger till musiken. Hennes känsla och improvisationsförmåga har gjort henne till en av de främsta och en av de mest respekterade talangerna inom bluesgenren och dagens bluesscen. 

Terrie Odabis skiva "My Blue Soul" rankades som ett av Living Blues topp-50 bluesalbum för 2016.
Hemsida | Facebook | Spotify

Annika Chambers kärlek till musiken började i barndomen när hon började sjunga i kyrkan. Gospelinfluenserna i Amandas stil går inte att missa. Hennes talang upptäcktes under hennes tid i armén när en överste hörde henne sjunga och frågade varför hon inte sjöng hymnen för en av deras ceremonier. Framträdandet blev en omedelbar succé och Annika blev sedan förstahandsvalet för alla musikevenemang på basen. Hon gick med i gospelkören och vann talangshowen på basen. Därefter blev Chambers en del av ett turnerande militärband som reste genom Kosovo och Irak, för att ge truppernas moral ett välkommet lyft.

Hon återvände till Houston 2011 och bildade Annika Chambers & The House Rules Band. Publiken älskade deras kombination av blues och soul och började uppmärksamma den kraftfulla rösten bakom mikrofonen. Bland hennes beundrare var basisten Larry Fulcher (2012 invald till Blues Hall of Fame) och producenten/musikern Richard Cagle från Montrose. I slutet av 2014 gav Amanda Chambers ut sitt debutalbum "Making My Mark” som klättrade på blueslistor över hela USA och Europa och gav henne den eftertraktade nomineringen för 2015 BMA (Blues Music Award) "Bästa nya artist 2015”.
Hemsida | Facebook | Spotify

Läs mer Dölj

fredag 21 april ( Fler datum: )

Insläpp19:00 På scen19:30

Ordinarie pris

440 kr vid bord
400 kr på balkong

Student / Pensionär

400 kr vid bord
360 kr på balkong

Mer info

Klicka på Köp biljett för att komma till biljettförsäljningen och se platstillgång.

Förköpsförsäljningen stänger 2 timmar innan evenemanget börjar. De platser som inte sålts på förköp släpps till försäljning i dörren vid insläpp till det aktuella evenemanget.

För rullstolsanpassade platser boka biljetter via info@victoria.se.

Det räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och skippa onödiga utskrifter!

Fullbokat eller har du fått förhinder?
Vi hänvisar till Ticketswap för andrahandsförsäljning av biljetter. Där kan du enkelt hitta alla våra evenemang och ladda upp din biljett och du som är på jakt efter biljetter kan enkelt se om det finns biljetter som säljes.

Har du fler frågor?
Du hittar svar på det mesta under Bra att veta. För frågor som rör biljettköp kontakta Kulturcentralen på info@kulturcentralen.nu eller 040-10 30 20.

Picknickteater

Detta är ett picknickevenemang, eller som vi brukar kalla det: Picknickteater. Det innebär att du får ta med dig egen mat och dryck till föreställningen.

Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa. Ta med det du är sugen på och glöm inte ta med glas och bestick!

Observera att mat inte får medhavas på balkongen, endast dryck och snacks.

Läs mer: Vad är picknickteater?

Mer om artisten