Glad sommar, vi ses i höst!

Kansliet håller sommarstängt och vi är tillbaka den 12 augusti. Under denna period har vi begränsad möjlighet att svara på mail och telefon och ber er i första hand vända er till Kulturcentralen via e-post: info@kulturcentralen.nu alt. tel: 040-10 30 20, som har hand om vår biljettförsäljning.

-

Shakura S’Aida, Terrie Odabi & Annika Chambers - American Ladies In The House(US)

Mer om artisten

Tre bluessångerskor på samma kväll! De amerikanska stjärnorna Shakura S'Aida, Terrie Odabi and Annika Chambers bjuder på en bluesshow med inslag av gospel och soul som du sent ska glömma. S’Aida är en mångsidig sångerska och fulländad underhållare med en eldig sångstil och en förmåga att både leverera kraftfulla originallåtar och tolkningar av standards. Odabi har kallats för den mest dynamiska blues- och soulkvinnan som har dykt upp i Bay Area sedan Etta James kom ut från San Franciscos Fillmore District på femtiotalet. Chambers har hyllats för sin kraftfulla röst och dynamiska framträdanden.

På scen:
Shakura S’Aida, Terrie Odabi och Annika Chambers – sång
Ingalill Högman – saxofon
Ola Insulander – gitarr
Erik Pettersson  – orgel
Anders Molin – bas
Markku Reinikainen – trummor

Shakura S'Aida är en prisbelönt artist, som har rest jorden runt i mer än två decennier och förenat och inspirerat publiken med sin kraftfulla och eldiga sångstil. Hon har en förmåga att både leverera kraftfulla originallåtar och tolkningar av standards. Shakura har en obestridlig talang och är också en förespråkare för mänskliga rättigheter. I sitt konstnärliga arbete speglas det som påverkar och förbinder oss alla: gemenskap, liv och kärlek. "Jag tror att vi alla har ett ansvar att ta hand om varandra", säger den Toronto-baserade konstnären. "Jag ser, skapar och använder musik som ett sätt att föra människor samman."

Shakura var sångerska i världsmusikensemblen Kaleefah innan hon inledde sin solokarriär och släppte sitt första soloalbum 2008. Nu är hon en central figur på Torontos musikscen. Den Brooklynfödda, schweiziskuppvuxna underhållaren har inte bara skaffat sig en internationell inspelnings- och turnékarriär utan har glänst på teaterscenen som stjärna som skapare av hyllningen av fyra kvinnor till Nina Simone, The Nina Projekt och i roller på skärmen inklusive som Lena, medlem av den älskade "Jazzagals" i den hyllade serien Schitt's Creek, och senast som Cora Lewis, mor till Batwoman i DC Comics/Warner Brothers succéserie med samma namn.

Med sitt första nya album på tio år är Shakura nu tillbaka med Hold on to Love; denna gång i producentstolen tillsammans med medproducenterna Donna Grantis (Prince/3 rd Eye Girl), Keb’ Mo, och Roger Costa (Jeff Healey). Det nya albumet innehåller samarbeten med internationella artister, inklusive Eric Gales, Lee Oskar, Terra Lightfoot, Kyla Charter, Larnell Lewis med flera.
Hemsida | Facebook | Spotify

Terrie Odabi är West Coast Blues Royalty. 

"Terrie Odabi is easily the most dynamic blues and soul woman to have emerged in the Bay Area since Etta James came out of San Francisco's Fillmore District in the Fifties." - Lee Hildebrand (San Francisco Chronicle, East Bay News Group and Living Blues Magazine)

Bara en sångerska med Odabis kombination av kraft och finess går att omnämna som i ovanstående citat. Det som skiljer Odabi från många i sin generation är de nyanser av känsla och djup som hon lägger till musiken. Hennes känsla och improvisationsförmåga har gjort henne till en av de främsta och en av de mest respekterade talangerna inom bluesgenren och dagens bluesscen. 

Terrie Odabis skiva "My Blue Soul" rankades som ett av Living Blues topp-50 bluesalbum för 2016.
Hemsida | Facebook | Spotify

Annika Chambers kärlek till musiken började i barndomen när hon började sjunga i kyrkan. Gospelinfluenserna i Amandas stil går inte att missa. Hennes talang upptäcktes under hennes tid i armén när en överste hörde henne sjunga och frågade varför hon inte sjöng hymnen för en av deras ceremonier. Framträdandet blev en omedelbar succé och Annika blev sedan förstahandsvalet för alla musikevenemang på basen. Hon gick med i gospelkören och vann talangshowen på basen. Därefter blev Chambers en del av ett turnerande militärband som reste genom Kosovo och Irak, för att ge truppernas moral ett välkommet lyft.

Hon återvände till Houston 2011 och bildade Annika Chambers & The House Rules Band. Publiken älskade deras kombination av blues och soul och började uppmärksamma den kraftfulla rösten bakom mikrofonen. Bland hennes beundrare var basisten Larry Fulcher (2012 invald till Blues Hall of Fame) och producenten/musikern Richard Cagle från Montrose. I slutet av 2014 gav Amanda Chambers ut sitt debutalbum "Making My Mark” som klättrade på blueslistor över hela USA och Europa och gav henne den eftertraktade nomineringen för 2015 BMA (Blues Music Award) "Bästa nya artist 2015”.
Hemsida | Facebook | Spotify

Läs mer Dölj

Mer om artisten