Nu har vi släppt hela vårens program!

Skrolla ner för att hitta alla programpunkter.

- Releasekonsert

Ale Möller Trio - Ale spelar Andras

Foto: Märta Thisner
Mer om artisten

Efter mer än 50 år av turnerande världen över och med mer än 1200 registrerade verk har Ale Möller nu bestämt sig för att göra en platta med tolkningar av andras låtar. I starkt personliga och överraskande versioner tolkar han, tillsammans med Mats Öberg och Olle Linder, musik av George Harrison, Evert Taube, Jim Morrison, Ravi Shankar, Timas Hans, Lennon McCartney, m fl. En svängig kväll med spelglädje, humor och innerlighet utlovas.

Ale Möller är en internationellt uppmärksammad artist med stjärnstatus inte bara i Sverige utan också på de stora festivalscenerna världen över. Mångfaldig Grammisvinnare, legitimerad legendar och professor. Det började med en trumpet och ett ungdomsförhållande till jazzen. Det fortsatte i en het kärleksaffär med den grekiska musiken, sedan en djup vuxenrelation med den svenska folkmusiken, som senare utvecklats till en öppet polyamorös relation till all världens musikaliska uttryck.

Han är en multiinstrumentalist som spelar ett brett spektrum av instrument, allt från mandola, dragspel och trumpet till flöjter, hackbräde, kohorn och skalmeja. Men framför allt är Ale Möller en musiker som arbetar sig in i källkoden av den musik han möter, vare sig det är grekisk rembetiko eller en krokig svensk polska.

Pianisten, multiinstrumentalisten och kompositören Mats Öberg är kanske mest känd som halva Mats & Morgan, och han har spelat med alla från Frank Zappa till Carola. Detta musikaliska under började sin bana redan vid nio års ålder.  Idag räknas han som en av landets främsta improvisationsmusiker.

Olle Linder spelar bas, trummor, mandola och alla möjliga slagverk. Efter examen från musikutbildningen på Södra Latin i Stockholm dedikerade han sig totalt till musiken. Den stora fascinationen för latinamerikansk musik och rytmer har tagit Olle till Brasilien, Argentina och Uruguay olika länder många gånger där han har studerat och musicerat. Olle har också skrivit musik för teater och dansföreställningar.

På scen:
Ale Möller – sång, mandola, dragspel, flöjter, trumpet och skalmeja m.m.
Mats Öberg – keyboard och kromatiskt munspel
Olle Linder – slagverk och gitarr

Läs mer Dölj

onsdag 21 februari ( Fler datum: )

Insläpp19:00 På scen19:30

Ordinarie pris

360 kr vid bord
320 kr på balkong

Student / Pensionär

320 kr vid bord
280 kr på balkong

Mer info

Klicka på Köp biljett för att komma till biljettförsäljningen och se platstillgång.

Förköpsförsäljningen stänger 2 timmar innan evenemanget börjar. De platser som inte sålts på förköp släpps till försäljning i dörren vid insläpp till det aktuella evenemanget.

För rullstolsanpassade platser boka biljetter via info@victoria.se.

Det räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och skippa onödiga utskrifter!

Fullbokat eller har du fått förhinder?
Vi hänvisar till Ticketswap för andrahandsförsäljning av biljetter. Där kan du enkelt hitta alla våra evenemang och ladda upp din biljett och du som är på jakt efter biljetter kan enkelt se om det finns biljetter som säljes.

Har du fler frågor?
Du hittar svar på det mesta under Bra att veta. För frågor som rör biljettköp kontakta Kulturcentralen på info@kulturcentralen.nu eller 040-10 30 20.

Picknickteater

Detta är ett picknickevenemang, eller som vi brukar kalla det: Picknickteater. Det innebär att du får ta med dig egen mat och dryck till föreställningen.

Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa. Ta med det du är sugen på och glöm inte ta med glas och bestick!

Observera att mat inte får medhavas på balkongen, endast dryck och snacks.

Läs mer: Vad är picknickteater?

Mer om artisten