Med anledning av Corona

Obs! Biljettförsäljningen är tillfälligt stängd till några av våra evenemang då vi håller på att Corona-anpassa biljettsystemet. Så snart det är klart släpps fler biljetter till flera evenemang. Håll utkik här! – – – På grund av den rådande situationen med covid-19 har vi tvingats att ställa in ett stort antal evenemang. Vid genomförande av evenemang kommer vi givetvis att följa gängse regler och rekommendationer som finns på plats vid tillfället. Läs mer under hur vi arbetar med trygghet och programförändringar under fliken "Coronainfo".

Youtube-premiär

About Schubert - Dokumentär av Per Tengstrand

Foto: Julius Schmid's Schubertiade, 1896
Mer om artisten

Då ett visst virus satt käppar i hjulet för att ses i det fysiska rummet, så kommer här en virtuell möjlighet till musik – med en hälsning från vår käre Per Tengstrand som gjort "About Schubert". En dokumentär om en av historiens stora musikaliska genier, skapad under Covid-19 "lockdown".

"Kära Victoriavänner, i april skulle jag haft en Franz Schubert-kväll, men det blev ju inte så. Jag saknar verkligen er och teatern, men i den "lockdown" som New Jersey har (där jag befinner mig) gjorde jag istället en 30 minuters dokumentär där jag berättar och spelar musik av Schubert, och den vill jag nu bjuda er på. Söndagen den 10 maj kl. 19 har den YouTube-premiär och den kan ni se HÄR. Jag finns med er live och det blir ett fint tillfälle att ses en stund över vacker musik igen. Väl mött på söndag! /Per Tengstrand"

Per Tengstrand är en pianist som vid tolv års ålder debuterade med Helsingborgs Symfoniorkester. Han föddes 1968 i Växjö och har studerat för bland annat Hans Pålsson, Dominique Merlet och Romuald Sztern. Under åren har han spelat in skivor med verk av Brahms, Chopin och Beethoven. Han är också huvudpersonen i Magnus Gertten och Stefan Bergs dokumentärfilm Solisten.

Per har fått mycket beröm för sin teknik och säkerhet vilket även har visats i de utmärkelser som han har fått. Han har bland annat vunnit Cleveland International Piano Competition, fått den svenska kungliga medaljen Litteris et Artibu som den yngsta någonsin och när han tilldelades första pris för sina slutexamina vid konservatoriet i Paris bröt publiken det 200 år gamla applådförbjudet.

Idag bor Per i USA med sin fru där han har gör stor succé, både på konserter och skivor. Han arbetar regelbundet med de stora orkestrarna i Skandinavien och är konstnärlig ledare för Helsingborg Pianofestival och New Nordic Music Festival i New York.

Bli flygelsponsor!
Våren 2018 påbörjade Victoriateatern en insamlingskampanj för att finansiera en Steinwayflygel till teatern. Nu finns flygeln på plats, men insamlingskampanjen pågår fortfarande och vi behöver din hjälp. Genom en donation till vår flygelfond bidrar du till att höja kvaliteten på vårt musikaliska programutbud och hjälper oss att säkra Victoriateaterns framtid och ställning som en av Malmös mest vitala och aktuella scener.
Läs mer om hur du blir flygelsponsor här

Läs mer Dölj

Mer om artisten

Då ett visst virus satt käppar i hjulet för att ses i det fysiska rummet, så kommer här en virtuell möjlighet med en hälsning från vår käre Per Tengstrand: Kära Victoriavänner, den 30 april skulle jag haft en Franz Schubert-kväll, men det blev ju inte så. Jag saknar verkligen er och teatern, men i den "lockdown" som New Jersey har (där jag befinner mig) gjorde jag istället en 30 minuters dokumentär där jag berättar och spelar musik av Schubert, och den vill jag nu bjuda er på. Söndagen den 10 maj kl. 19 har den YouTube-premiär och den kan ni se HÄR (https://youtu.be/dpOwWmCuoSc). Jag finns med er live och det blir ett fint tillfälle att ses en stund över vacker musik igen. Väl mött på söndag! /Per Tengstrand

Slået op af Victoriateatern Malmö i Mandag den 4. maj 2020