Laura Cortese & The Dance Cards(US)

Foto: Ruth Medjber
Mer om artisten

Tillsammans utforskar denna americana-kvartett oändliga möjligheter för att tolka old-time, bluegrass, country och keltisk musik. Här finns också plats för egna kompositioner och en och annan nordisk folklåt. Musiken är djärv och elegant, djupt rotad i folkmusikmyllan, men med inspiration av cajun och rock’n’roll. Gruppens täta stämsång och fantastiska groove förmedlar en känsla av post-folk som verkligen svänger. Med sina röster, två fioler, cello och bas varvar de snabba danslåtar med hjärtskärande ballader.

Laura Cortese & the Dance Cards har turnerat flitigt och framträtt på festivalscener, i vardagsrum, på marknader och i konsertsalar, både i USA och i Europa.

Kvartetten består av fyra fenomenala musiker:

Laura Cortesesång och fiol – Hon är en av dagens unga stjärnor inom den amerikanska folkmusiken och har haft en hektisk karriär som studiomusiker med efterföljande turnéer. Med sitt fullfjädrade fiolspel, sin varma, karaktäristiska röst och genom sina egna låtar har Laura av recensenter kallats för en fioldränkt americana-juvel. Hon har bland annat spelat med Band of Horses på Carnegie Hall och Pete Seeger på Newport Folk Festival för att nämna några.
www.LauraCortese.net

Sumaia Jacksonsång och fiol – Prisbelönt violinist född i Santa Cruz och utexaminerad vid prestigefyllda Berklee College of Music som med sin drivande groove och klara, öppna klang är en enastående modern violinist med sina musikaliska rötter i på den amerikanska västkusten. Hon väver med lätthet samman old-time bluegrass, swing och keltiska traditioner med virtuositet och elegans.

Valerie Thompsoncello och sång – Hon började sin bana som cellist inom den klassiska musiken. I takt med att hon spelat mer och mer amerikansk folkmusik har hon också samarbetat med musiker inom en mängd olika genrer – och även hunnit med ett gästspel i TV-serien Gossip Girl.

Jeni Maganabas och sång – New York-baserad basist och sångerska som samarbetat med en mängd stora artister och bland annat turnerat och spelat in med Dropkick Murphys och spelat i flera symfoniorkestrar i Kalifornien och Massachusettes. Examinerad vid Berklee College of Music.

Läs mer Dölj

Mer om artisten