En kväll med

Helena Josefsson

Foto: Martin Josefsson
More about the artist

Helena Josefsson har en alltid pågående solokarriär, baserad på sina egna kompositioner. Helst ska musiken framföras på olika sätt vid varje tillfälle tycker hon. Musiken är full av naturreferenser och påminner om en föränderlig skog. Den är inte möjlig att placera i en genre – den är full av liv. Låtarna eller arrangemangen för dagen blir till nyfikna, sorgsna, envisa eller nyckfulla väsen som väntar på sin tur att titta fram.

Som liten drömde Helena om att bli två saker: artist eller troll. Vad har dessa två livsstilar gemensamt? Kanske frihet. Att skapa sitt eget liv och sin egen verklighet. Helena är en högkänslig, kreativ människa som alltid har försökt skapa en bubbla omkring sig, en fantasi. Där inne var det inte alltid lätt att vara, men det var i alla fall en plats där hon kunde påverka sin egen dag. Något man inte kunde göra så lätt utanför bubblan. I högstadiet upptäckte hon tjusningen av att sjunga och spela i band.

Några tycker att den ensamma spotlighten är en otäck plats, men inte Helena. Hon kände direkt att det var den tryggaste och bästa platsen att vara på. Det kändes som om hon blev klädd i en varm, skyddande kappa när hon fick skapa musik helt fritt.

Nuförtiden är hon en etablerad musiker och kompositör och kanske behövs inte den varma kappan längre. Nu är hennes uppgift att värna om kappan. Den som är sydd av musik och om fantasi. Under en kväll med Helena och band, kan alla ta del av den.

Under hösten 2021 är Helena aktuell med en konserthusturné tillsammans med Per Gessle och som solist tillsammans med Klubbkören. Hon har även skrivit och producerat musik till den prisbelönta dokumentären "Drömprins", som just nu deltar på filmfestivaler både här och där.

På scen;
Helena Josefsson – sång
Bo Håkansson - slagverk
Anders Lorenzi - bas
Ulrika Lorenzi - cello
Anders Juhlin - piano

Välkommen in i bubblan!

Read more Hide

More about the artist