Läs senaste uppdateringen om Covidbevis under Coronainfo | Biljetter till april–maj släpps den 2 dec kl 12!

P.g.a. av det underhållsarbete som Stadsfastigheter genomför av vårt foajégolv så är huvudentrén för tillfället avstängd och insläpp sker via dörren mellan Kulturcentralen och Victoria. Arbetet beräknas vara klart till årsskiftet 21/22.

En kväll med

Helena Josefsson

Foto: 19:00
Mer om artisten

Helena Josefsson har en alltid pågående solokarriär, baserad på sina egna kompositioner. Helst ska musiken framföras på olika sätt vid varje tillfälle tycker hon. Musiken är full av naturreferenser och påminner om en föränderlig skog. Den är inte möjlig att placera i en genre – den är full av liv. Låtarna eller arrangemangen för dagen blir till nyfikna, sorgsna, envisa eller nyckfulla väsen som väntar på sin tur att titta fram.

Som liten drömde Helena om att bli två saker: artist eller troll. Vad har dessa två livsstilar gemensamt? Kanske frihet. Att skapa sitt eget liv och sin egen verklighet. Helena är en högkänslig, kreativ människa som alltid har försökt skapa en bubbla omkring sig, en fantasi. Där inne var det inte alltid lätt att vara, men det var i alla fall en plats där hon kunde påverka sin egen dag. Något man inte kunde göra så lätt utanför bubblan. I högstadiet upptäckte hon tjusningen av att sjunga och spela i band.

Några tycker att den ensamma spotlighten är en otäck plats, men inte Helena. Hon kände direkt att det var den tryggaste och bästa platsen att vara på. Det kändes som om hon blev klädd i en varm, skyddande kappa när hon fick skapa musik helt fritt.

Nuförtiden är hon en etablerad musiker och kompositör och kanske behövs inte den varma kappan längre. Nu är hennes uppgift att värna om kappan. Den som är sydd av musik och om fantasi. Under en kväll med Helena och band, kan alla ta del av den.

Under hösten 2021 är Helena aktuell med en konserthusturné tillsammans med Per Gessle och som solist tillsammans med Klubbkören. Hon har även skrivit och producerat musik till den prisbelönta dokumentären "Drömprins", som just nu deltar på filmfestivaler både här och där.

På scen;
Helena Josefsson – sång
Bo Håkansson - slagverk
Anders Lorenzi - bas
Ulrika Lorenzi - cello
Anders Juhlin - piano

Välkommen in i bubblan!

Läs mer Dölj
Köp biljett

torsdag 17 februari

Insläpp19:00 På scen19:30

Ordinarie pris

340 kr vid bord
300 kr på balkong

Student / Pensionär

300 kr vid bord
260 kr på balkong


Biljett som köpts till tidigare inställda tillfällen gäller ej för entré.

Mer info

Klicka på Köp biljett för att komma till biljettförsäljningen och se platstillgång.

Nedanstående information gäller för fysiska evenemang (ej livestream)

Förköpsförsäljningen stänger 2 timmar innan evenemanget börjar.

För rullstolsanpassade platser boka biljetter via info@victoria.se.

Det räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och skippa onödiga utskrifter!

Har du fler frågor?
Du hittar svar på det mesta under Bra att veta. För frågor som rör biljettköp kontakta Kulturcentralen på info@kulturcentralen.nu eller 040-10 30 20.

Picknickteater

Detta är ett picknickevenemang, eller som vi brukar kalla det: Picknickteater. Det innebär att du får ta med dig egen mat och dryck till föreställningen.

Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa. Ta med det du är sugen på och glöm inte ta med glas och bestick!

Observera att mat inte får medhavas på balkongen, endast dryck och snacks.

Läs mer: Vad är picknickteater?

Mer om artisten