Mats/Morgan 40! - Mats Öberg & Morgan Ågren

Foto: Pierre Martin
More about the artist

Den världsrenommerade duon bestående av keyboardisten Mats Öberg och trummisen Morgan Ågren 40-årsjubilerar 2021 och våren 2022 kommer de till Victoriateatern för fira sitt musikaliska liv tillsammans! Musiken är genreöverskridande och fri – en personlig och komplex fusion av elektronika, beats, jazz och rock.

Duon har omtalats sedan barnsben och fann varandra så tidigt som 1981. De var fortfarande tonåringar när de i slutet av 80-talet fick självaste Frank Zappa på fall när han gjorde sitt sista gig i Stockholm. Zappa bjöd efter spelningen med svenskarna att delta vid två projekt i USA under en period strax före hans bortgång: The Music of Frank Zappa i Avery Fisher Hall (med symfoniorkester) samt Zappas Universe i New York med bl.a Steve Vai.

Morgan Ågren är en Grammisvinnande trumslagare på båda sidor om Atlanten som  2010 fick den hedervärda titeln "bästa fusionstrummis" i Modern Drummers läsareundersökning. Den blinde keyboardisten Mats Öberg mottog nyligen en Grammis tillsammans med Lena Willemark och Jonas Knutsson och har verkat med sin egna trio samt en mängd andra konstellationer.

Trots sina framgångsrika individuella musikaliska karriärer har fundamentet för dessa två eminenta musiker alltid varit att spela tillsammans.

På scen:
Morgan Ågren – trummor
Mats Öberg – keyboard

Read more Hide

More about the artist