Lady A - & Top dogs(US)

Foto: Dawn Lucrisia-Johnson
More about the artist

Sångerskan Lady A från Seattle i USA är ett yrväder både på och utanför scen och rör sig obehindrat mellan blues, funk och gospel med en fantastisk publikkontakt och scennärvaro – det fullkomligt sprakar om hennes artisteri! Hon lämnar inga fångar och publiken blir oundvikligen indragen i en gemensam fest när hon uppträder. Lady A har nyligen släppt det nya albumet ”Satisfyin” med musik som det verkligen är svårt att låta bli att dansa och klappa händerna till.

Hon jämförts med artister som Tina Turner och Chaka Khan och har genom åren uppträtt med artister som Denise Lasalle, Little Milton, Chemekia Copeland, Dr John, Bobby Rush, Kenny Neal och många fler och har mottagit en mängd hyllningar för sin musik, bland annat nominerades hennes första album från 2010 till Blues Music Award och hennes andra album till den bästa egenproducerade CD-skivan av Washington Blues Society. Hon mottog även nomineringen av Washington Blues Society i kategorin 2013 Best Performer m.m.

På Victoria backas hon upp av Sveriges kanske flitigaste pickupband: Top Dogs. Gruppen har specialiserat sig på att backa upp internationella artister på deras turnéer i Norden och har turnerat med artister som Johnny Rawls, Deitra Farr, Tad Robinson, Larry Garner, Arthur Adams, Angela Brown, Toni Lynn Washington, Toronzo Cannon, Gutiar Shorty, Nellie Tiger Travis, Peaches Staten, Vasti Jackson, The Reverend Shawn Amos, m.fl.

På scen:
Lady A – sång

TBA – gitarr
Anders Molle Mohlin – bas
Erik Pettersson – hammondorgel
Bosse Gustafsson – saxofon
Fredrik Bergström – trummor

Read more Hide

More about the artist