Kristina Issa - Where do we go

Foto: Nadim Elazzeh
More about the artist

Svensk-syriska sångerskan, kompositören, konstnären och skådespelerskan Kristina Issa är aktuell med det nya albumet "Where do we go” som släpps under hösten 2021. Med synthar, bombastiska trummor och stor röst så berättar Kristina historier om sig själv och andra. Om uppbrott, utanförskap och om längtan till något nytt.

Kristina Issa föddes i Syrien men växte upp i en svensk småstad. Som en av få invandrarfamiljer i staden präglades hennes uppväxt av en känsla av att vara annorlunda och utanförskap, men också av längtan, hopp och en strävan efter rättvisa. Hennes vilja att förvalta den möjlighet hon fått att använda sin röst fritt i ett land där detta är möjligt genomsyrar hennes intensiva popmusik som tagit henne på både Sverige- och Europaturnéer och som gång på gång fått publiken att både dansa och gråta.

Kristina har förutom att släppa fantastiska poplåtar med sitt band på albumen "Afraid of Whales" och "Ocean Unknown" satt upp föreställningarna "Arabic Spring" och "Queen Zenobia". Hon uppträtt på scener runt om i Europa och skrivit musik för teater, radio och film och har dessutom under hösten en av huvudrollerna i Håkan Hellström-musikalen som sätts upp på på GöteborgsOperan.

På scen:
Kristina Issa – sång, harpa och Nord stage piano
Emil Blomme – truymmor
Malte Zeberg – kontrabas
Sofia Andersson – barironsaxofon och kör
Fredrik Brännström – synthar

Read more Hide

More about the artist