- Ett decennium med

Klubbkören

Foto: Pelle Hybbinette
More about the artist

Den runt 40 man och kvinnor starka kören med hiphop, R&B, funk och afrikanska kampsånger på repertoaren firar tioårsjubileum med gäster från åren som gått. En okonventionell kör som sjunger och rappar över inspelade beats, kompad av bas och ibland slagverk.

Körledare, arrangör och producent är Erik Hjärpe, keyboardist i Timbuktus band Damn! som också har skrivit och arrangerat musiken till Timbuktus föreställning ”En droppe midnatt”, Liv Strömqvists ”Blod och eld” och TV-program som Fosterland, Bokstavslandet och Cleo med flera. Sedan två år tillbaka hjälper musikproducenten och kompositören Patrik Lorentzson Erik i hans vision. Dessutom kompar basisten Bo Raymond Knutsson med ett förflutet som bland annat musiker bakom Herbie Hancock, I manegen med Glenn Killing och på Mosebackes jazzbruncher.
 
Klubbkören startades våren 2010 på initiativ av DJn och journalisten Johanna Olofsson, som har stått bakom en rad klubbar i Stockholm och i Malmö bland annat Skånes Ljudpark, Ljudfesten och Barnfesten, Sveriges mest framgångsrika klubb för hela familjen.

I starten var Klubbkören en kör bestående av vänner och bekanta till Johanna och Erik. Idag finns enbart enstaka av originalmedlemmarna kvar och sånginträdesprov är obligatoriskt för alla medlemmar sedan flera år tillbaka. Klubbkören har på 10 år gått från att vara en glad amatörkör till en professionell kör med en rad skickliga solister och en maffig ljudlig helhet. Under de senaste åren har de vid ett par tillfällen spelat in ny musik i G.U.L.A. Studion i Malmö, musik som är ämnad att släppas på ett framtida album med Klubbkören.
 
Under Klubbkörens existens har de uppträtt flera gånger på Musikhjälpen, i Sommarlov på SVT, i P3, P4 och på Din Gata 100,5. Klubbkören har haft ett långtgående samarbete med Emil Jensen och uppträtt med honom på bland annat Malmöfestivalen, Mejeriet i Lund, Malmö Live och Göteborgs Konserthus. De har backat Looptroop på Babel och Bob hund på Slagthuset, och på en av Way Out Wests största klubbscener uppträdde de ihop med Nya Zeeländska Electric Wire Hustle och gästades även av Timbuktu på en mindre scen. De har också gjort samarbeten med rapparen Skizz och soulartisten Svante Lodén.

Sommaren 2019 gjorde Klubbkören två bejublade konserter ihop med sydafrikanska Mahotella Queens, en på ett fullsatt Malmö Sommarscen och en på Trädgården i Stockholm. Klubbkören gästade också danska bandet Fastpoholmen på ett fullsatt Store Vega i Köpenhamn.

När Klubbkören la ut sitt första Youtube-klipp, en tolkning av Tightrope på Youtube så skrev upphovsmakarna Janelle Monáe och den berömde Outkast-rapparen Big Boi på Twitter om hur imponerade de var av Klubbkören och att de ville ha med dem på sin turné.

Bekräftade gästartister på scen:
Sofi Hellborg
Fastpoholmen
Svante Lodén
Emil Jensen

…fler tillkommer!

Read more Hide

Friday 15 May ( Additional dates: )

Admission19:00 On stage19:30

Price

240 kr by table
200 kr on balcony

Student / Senior

200 kr by table
160 kr on balcony

More info

Click on "Buy ticket" to see available seats and buy tickets. Seats that were not sold during pre-sale will be sold at the door. Pre-sale closes 2 hours before the event starts.

For wheelchair-accessible seats please book your tickets via info@victoria.se.

Is is enough that you show the ticket as a pdf in your smartphone. Mind the environment and avoid unnecessary waste!

More questions?
You can find answers to the most frequently asked questions here. For questions concerning tickets and ticket purshases contact Kulturcentralen: 040-10 30 20.

Picnic theater

This is a picnic event, or as we like to call is: Picnic theater. That means that you may bring your own food and drinks to the event.

It doesn’t matter what you bring – take-away pizza at one table is followed by oysters and caviar at the next. Bring what you feel like, and don't forget to bring glasses and cuttlery!

Please note that you may not bring food if you have tickets for the balcony, only drinks and snacks.

Read more: What is Picnic theater?

More about the artist