- Ett decennium med

Klubbkören

Foto: Pelle Hybbinette
Mer om artisten

Den runt 40 man och kvinnor starka kören med hiphop, R&B, funk och afrikanska kampsånger på repertoaren firar tioårsjubileum med gäster från åren som gått. En okonventionell kör som sjunger och rappar över inspelade beats, kompad av bas och ibland slagverk.

Körledare, arrangör och producent är Erik Hjärpe, keyboardist i Timbuktus band Damn! som också har skrivit och arrangerat musiken till Timbuktus föreställning ”En droppe midnatt”, Liv Strömqvists ”Blod och eld” och TV-program som Fosterland, Bokstavslandet och Cleo med flera. Sedan två år tillbaka hjälper musikproducenten och kompositören Patrik Lorentzson Erik i hans vision. Dessutom kompar basisten Bo Raymond Knutsson med ett förflutet som bland annat musiker bakom Herbie Hancock, I manegen med Glenn Killing och på Mosebackes jazzbruncher.
 
Klubbkören startades våren 2010 på initiativ av DJn och journalisten Johanna Olofsson, som har stått bakom en rad klubbar i Stockholm och i Malmö bland annat Skånes Ljudpark, Ljudfesten och Barnfesten, Sveriges mest framgångsrika klubb för hela familjen.

I starten var Klubbkören en kör bestående av vänner och bekanta till Johanna och Erik. Idag finns enbart enstaka av originalmedlemmarna kvar och sånginträdesprov är obligatoriskt för alla medlemmar sedan flera år tillbaka. Klubbkören har på 10 år gått från att vara en glad amatörkör till en professionell kör med en rad skickliga solister och en maffig ljudlig helhet. Under de senaste åren har de vid ett par tillfällen spelat in ny musik i G.U.L.A. Studion i Malmö, musik som är ämnad att släppas på ett framtida album med Klubbkören.
 
Under Klubbkörens existens har de uppträtt flera gånger på Musikhjälpen, i Sommarlov på SVT, i P3, P4 och på Din Gata 100,5. Klubbkören har haft ett långtgående samarbete med Emil Jensen och uppträtt med honom på bland annat Malmöfestivalen, Mejeriet i Lund, Malmö Live och Göteborgs Konserthus. De har backat Looptroop på Babel och Bob hund på Slagthuset, och på en av Way Out Wests största klubbscener uppträdde de ihop med Nya Zeeländska Electric Wire Hustle och gästades även av Timbuktu på en mindre scen. De har också gjort samarbeten med rapparen Skizz och soulartisten Svante Lodén.

Sommaren 2019 gjorde Klubbkören två bejublade konserter ihop med sydafrikanska Mahotella Queens, en på ett fullsatt Malmö Sommarscen och en på Trädgården i Stockholm. Klubbkören gästade också danska bandet Fastpoholmen på ett fullsatt Store Vega i Köpenhamn.

När Klubbkören la ut sitt första Youtube-klipp, en tolkning av Tightrope på Youtube så skrev upphovsmakarna Janelle Monáe och den berömde Outkast-rapparen Big Boi på Twitter om hur imponerade de var av Klubbkören och att de ville ha med dem på sin turné.

Bekräftade gästartister på scen:
Sofi Hellborg
Fastpoholmen
Svante Lodén
Emil Jensen

…fler tillkommer!

Läs mer Dölj

fredag 15 maj ( Fler datum: )

Insläpp19:00 På scen19:30

Pris

240 kr vid bord
200 kr på balkong

Student / Pensionär

200 kr vid bord
160 kr på balkong

Mer info

Klicka på "Köp biljett" för att komma till biljettförsäljningen och se platstillgång. De biljetter som inte sålts på förköp säljs i dörren. Förköpsförsäljningen stänger 2 timmar innan evenemanget börjar.

För rullstolsanpassade platser boka biljetter via info@victoria.se.

Det räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och skippa onödiga utskrifter!

Har du fler frågor?
Du hittar svar på det mesta under Bra att veta. För frågor som rör biljettköp ring Kulturcentralen på 040-10 30 20.

Picknickteater

Detta är ett picknickevenemang, eller som vi brukar kalla det: Picknickteater. Det innebär att du får ta med dig egen mat och dryck till föreställningen.

Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa. Ta med det du är sugen på och glöm inte ta med glas och bestick!

Observera att mat inte får medhavas på balkongen, endast dryck och snacks.

Läs mer: Vad är picknickteater?

Mer om artisten