Enjoy the summer, see you in the fall!

The office is closed for the summer until August 12. During this period, we have limited ability to respond to e-mails and calls and ask you to contact our ticket office Kulturcentralen via e-mail: info@kulturcentralen.nu alt. ph: +46 (0) 40-10 30 20.

Väsen & Ale Möller

Foto: Margareta Arnell
More about the artist

Multiinstrumentalisten Ale Möller möter folkmusikduon Väsen, Olov Johansson och Mikael Marin, och bjuder på en repertoar av nykomponerad musik och traditionella låtar. Det blir en lekfull och glädjefylld konsert där genregränser upphör och musikanteriet och spelglädjen står i centrum. Under mer än 30 år har dessa musiker likt få spridit svensk folkmusik runt om i världen såväl som i Sverige. Väsen för sig och Ale för sig. Nu gör de gemensam sak och skapar musik tillsammans.

Ale Möller är en internationellt uppmärksammad artist med stjärnstatus inte bara i Sverige utan också på de stora festivalscenerna världen över. Flerfaldig Grammis-vinnare, legitimerad legendar och professor. Det började med en trumpet och ett ungdomsförhållande till jazzen och fortsatte i en het kärleksaffär med den grekiska musiken för att sedan gå vidare till en djup vuxenrelation med den svenska folkmusiken.

Ale är en multiinstrumentalist som spelar allt från mandola och dragspel till flöjt, skalmeja och kohorn. Men framför allt är Ale Möller en musiker som arbetar sig in i källkoden av den traditionella musiken han möter, vare sig det är en grekisk rembetiko eller en envis svensk polska.

Väsen, bestående av Mikael Marin och Olov Johansson, har under nära 40 års intensivt samspel och turnerande renodlat sitt sound och sin sceniska närvaro till den grad att de i dag är unika i sitt slag. Med sitt lekfulla och fulländade samspel verkar de trotsa fysikens lagar i något som förefaller vara en telepatisk kommunikation.

Musiken är intensiv, dynamisk och fylld av humor. Med hjälp av stundens inspiration skapar de ett helt eget musikaliskt språk som i sitt tilltal är lika modernt som ålderdomligt. Med grunden fast förankrad i generationer av uppländsk spelmanstradition har de alltid blicken nyfiket fäst vid nya musikaliska mål. Med sitt sound och kompositioner bryter de ny väg och till sin hjälp har de silverbasharpa, oktavharpa, treradig nyckelharpa, violoncello da spalla samt en blå elektrisk bratch.

Read more Hide

More about the artist