All events during jan-feb have been canceled or postponed. Read more under coronainfo.

Victoria hyllar Django!

Tjango!(FIN)

Foto: Tarmo Anttila
More about the artist

Denna finska kvartett bestående av fiol, dragspel, gitarr och kontrabas är känd för sina karismatiska liveframträdanden och medlemmarna representerar ett brett spektrum av genrer. Från samtida folkmusik till klassiskt och jazz, som i kombination med stilen från sina förebilder har resulterat i en originell musikalisk mix. Tjangos musik är lika delar folkmusik som rytmmusik, klassiska klanger går att notera och även drag från nordisk folkmusik, bluegrass och bossa nova.

I Tjango!s musik är instrumenten så nära att de nästan känns som levande varelser. Musiken känns som ett samtal mellan gamla vänner där idéutbytet pågått i ett sekel eller mer. Även om kompositionerna är nya låter de som att de har ett helt liv med erfarenhet bakom sig.

Även om Tjango! bildades i Helsingfors, kan man säga att musiken är lika mycket från Paris och Buenos Aires som från finska Ostrobothnia. Dess rötter finns i den argentinska tango- och jazz manouche, men också i amerikansk rotmusik och den nordiska folktraditionen som bandet härleder sin ursprungliga varmhjärtade ton från. De är lika mycket hemma i konserthus som på folkmusikfestivaler och jazzklubbar.

På scen:
Antti Leinonen – dragspel
Tero Hyväluoma – fiol
Tarmo Anttila – kontrabas
Juha Savela – gitarr

Jean ”Django” Reinhardt (1910.01.23-1953.05.16)
Han anses av många vara världens främste gitarrist, och den förste europé som tillförde något till jazzmusiken. Som jazzgitarrist är han utan tvekan den störste någonsin, och upphovsman till den jazzgenre som brukar kallas gypsy jazz eller jazz manouche efter ett franskt ord som betyder rom. Som gitarrist har Reinhardt influerat inte bara de flesta jazzgitarrister som kommit efter honom, utan även rockmusiker som Eric Clapton, Jerry Garcia och Tommy Iommi, samt countryveteranen Willie Nelson.

Read more Hide

Thursday 20 January

Admission19:00 On stage19:30

Note! The event is canceled or postponed

Regular price

100 kr by table
100 kr on balcony

Student / Senior

50 kr by table
50 kr on balcony

More about the artist