Sinne Eeg Group(DK)

Foto: Stephen Freiheit
More about the artist

Sedan sitt genombrott 2007 har Sinne Eeg etablerat sig som en av Danmarks främsta jazzvokalister inom den klassiska jazzen, hyllad för sin mogna röst, utsökta sångteknik och charmiga scennärvaro. Hennes stil är modern och skandinavisk i tonen, men hon hämtar också tydlig inspiration från de stora jazzsångerskorna inom jazz- och swingtraditionen.

Sinnes konserter präglas av spelglädje, humor, lekfullhet och ett stort musikaliskt överskott –  inte minst i hennes suveräna scat, som bara kan beskrivas som världsklass. Hon har mottagit otaliga priser och hyllats för sin musik, bland annat har hon vunnit det prestigefyllda franska jazzpriset Palmarès (som delas ut av Academie Du Jazz) i kategorin ”bästa vokaljazz-CD”, samt mottagit en dansk jazzgrammis för skivan "Face the Music" från 2014.

På scen hör vi inte mindre än fyra tidigare vinnare av Ben Webster Award. En oöverträffad musikalitet har gjort pianisten Jacob Christoffersen till en av de mest eftertraktade pianisterna hemma i Danmark. Hans timing, kreativitet och känsla gör varje konsert med honom till en upplevelse. Lennart Ginman är en av de mest kreativa musikerna i landet. Du känner till honom från tidigare samarbeten med Ginmann/Eivør, Ginman/Jørgensen och Ginmann/Blachman/Dahl. Morten Lund har sedan länge varit ett namn på den internationella jazzscenen och är fast medlem i den italienska världstjärnan Stefano Bollanis trio. Morten Lund är idag en av de mest eftertraktade trummisarna i Danmark och en av de absolut bästa i Europa.

Denna kväll bjuder gruppen bland annat på musik från Sinnes senaste album ”We’ve Just Begun” som spelades in tillsammans med DR Big Band och utsågs till Årets Jazz vokal alum 2019 vid Danish Music Awards.

På scen: Sinne Eeg – sång
Jacob Christoffersen – piano
Lennart Ginman – bas
Morten Lund – trummor

Read more Hide
Logotypernkf Puls 200Px

More about the artist