Enjoy the summer, see you in the fall!

The office is closed for the summer until August 12. During this period, we have limited ability to respond to e-mails and calls and ask you to contact our ticket office Kulturcentralen via e-mail: info@kulturcentralen.nu alt. ph: +46 (0) 40-10 30 20.

-

Pernilla Andersson - Höstkvällar

Foto: Fredrik Rönnqvist
More about the artist

Med en kraftfull och själfull röst som når rakt in i hjärtat och sina sångtexter som berör på djupet, har Pernilla skapat en imponerande karriär som sträcker sig över flera decennier. Hon är känd för sitt personliga tilltal och influeras av både moderna och traditionella musikstilar. Hennes egen musik landar i något av en blandning mellan pop, folk och rock – med en förmåga att uttrycka känslor och budskap på ett sätt som verkligen känns äkta och rakt på sak. I november besöker hon oss med föreställningen ”Höstkvällar”. Det blir en intim och avskalad kväll där musiken och texterna kommer i fokus i en mix av både nyare och äldre material.

Pernilla Andersson född i Stockholm och uppvuxen i Hässleholm och Kristianstad är en av våra mest folkkära och turnerande artister som, förutom att hon flera gånger blivit Grammisnominerad som årets kompositör, årets artist samt singer/songwriter, även driver skivetiketten Sheriff Records. Sheriff Records har bland annat gett ut Titiyo, Svante Thuresson och Staffan Hellstrand. Som producent utmärkte sig Pernilla genom att år 2000 vara den första kvinnliga producenten på ett storbolag då hon producerade Svante Thuressons album ”Nya Kickar”. År 2013 tilldelades Pernilla Sir George Martin Music Award som utdelades personligen av Sir George Martin.

Hon startade 2019 vårdupproret och därefter Pernilla Andersson Dregen stiftelsen som ska ge en röst till de som inte kan prata för sig själva. Pernilla var också med och finansierade samt verkade som mentor vid Mentorsutbildningen på Musikhögskolan i Stockholm, som verkar för en mer jämställd musikbransch.

2021 tog Pernilla emot Olle Adolphson stipendiet, utdelat av Musikaliska Akademien. Motiveringen löd: ”Pernilla är ett musikaliskt naturbarn i producentkostym av utmärkt snitt. Om Monica Zetterlund kallades ”ett lingonris i coctailglas” så är Pernilla Andersson ”en gullviva i ett whiskyglas”.

Read more Hide

More about the artist