Lisa Lystam Family Band

Foto: Jon Alexandersson
More about the artist

Lisa Lystam och hennes Family Band fann bluesen och gjorde den till sin egen – kryddad med roots-rock'n'roll! Gruppen är en av de starkast lysande stjärnorna på den svenska blues- och rootsscenen just nu och bjuder på en helhet med fart, energi, och spontanitet. De gjuter nytt liv i genren och har prisats av såväl publik som kritiker för sin förmåga att både tänja på bluesens gränser samtidigt som de alltid lyckas bibehålla musikens blå kärna närvarande.

Lisa Lystam Family Band är ett tungt och tajt band som imponerat stort och hyllats för sin unika liveshow där varje kväll aldrig blir den andra lik, både i Sverige och utanför landets gränser. Lisas röst har kraft och driv, men även en känslighet som ger musik full av kontraster och dynamik. Kvintetten släppte sitt tredje album ”III” 2019 och är nu äntligen ute på vägarna igen. 

Gruppen har hunnit spela på en mängd tillställningar både nationellt och internationellt samt uppträtt på flera stora scener, festivaler och i TV. Lisa har i pressen blivit omnämnd som det nya stora svenska stjärnskottet inom bluesen och har mottagit flera kulturstipendier. I ryggen har hon Fredrik, Matte, Johan och Patrik – ett svängpaket instrumentalister utan dess like på Sveriges blues- och rootsscen, som lyhört lyfter fram musiken som till största delen består av egna alster av hög kvalitet, med en och annan klassiker i egen tappning.

På scen:
Lisa Lystam – sång och munspel
Fredrik ”Skanky Fred” Karlsson –  gitarr
Matte Gustafsson – gitarr
Johan Sund — bas
Patrik Thelin – trummor

Read more Hide

More about the artist