JUDY GARLAND - Karin Grönberg

Foto: Nils Sjöholm
More about the artist

I år skulle Judy Garland ha fyllt 100 år. Hon, den oförglömliga filmstjärnan med den stora rösten, som tog världen med storm då hon sjöng: "Somewhere Over the Rainbow" i filmen The Wizard of Oz. Vad var det som hände i hennes liv som ledde till att hon fick sjunga på filmduken och hur tedde sig hennes liv efter hennes stora genombrott? I denna föreställning får publiken uppleva några av de mest avgörande ögonblicken i Judy Garlands dramatiska liv.

Sångerskan och skådespelaren Karin Grönberg och jazztrumpetaren Mårten Lundgren är båda stora fans av Judy Garland och vill med denna föreställning hylla den stora filmstjärnans vid hennes 100-årsjubileum. Det hela blir en omtumlande resa kantad av Judy Garlands främsta sångnummer, där publiken får möta stjärnan på scenen, så väl som privat.

Karin Grönberg är en sångerska, skådespelare och organist som skriver sina egna föreställningar. Karin utmärker sig inom chansongenren och har tolkat Edith Piaf i tio år. I höstas hade Karin premiär av sin nyskrivna föreställning MITT FRANKRIKE hos oss på Victoriateatern. I denna föreställning tar hon sig för första gången an en legend som inte tillhör chansonen, Judy Garland.

Mårten Lundgren är en av Sveriges främsta jazztrumpetare och har hörts på de flesta jazzscener i alla möjliga sammanhang både i Sverige och Danmark. I år är han skivaktuell med sin fjärde skiva: "Going To The Movies". I denna föreställning bjuder han inte bara på sitt trumpetspel utan är även med på scen i sångduetter med Karin Grönberg.

På scen:
Karin Grönberg – sång och agerande, i rollen som Judy Garland samt övriga roller.
Manusförfattare och sceniskt ansvarig

Mårten Lundgren – trumpet och sång
Aktör och statist, musikaliskt ansvarig

Alice Hernqvist – piano
Andreas Henningsson – bas
Kristoffer Rostedt – trummor

Read more Hide

More about the artist