Ida Nielsen & The Funkbots(DK)

Foto: NPGrecords
More about the artist

Funkigt, funkigt och... mer funkigt – starka melodier och mycket bas! Eller som Ida Nielsen, tidigare kompbasist till Prince, själv säger: ”You can’t fake the funk”. Ida imponerar ständigt med sin teknik, energi och spelglädje. Superbasistens nya album planeras att släppas under våren/sommaren 2023. Räkna med att det nya materialet är lika fullspäckad med funk som vanligt!

Ida kallas både för "Bassida" och "Ida Funkhouser" och trakterade basen i Princes kompband The New Power Generation mellan 2010 fram till Princes bortgång 2016. Hon följde även med honom in i studion och ut på turné som en fast medlem i funkrockbandet 3rdeyegirl. Den långa tiden med Prince har tagit Idas musik och spelstil till ren stjärnnivå och det märks att hon spelat med en av musikhistoriens största.  Att pop-funk-guden Prince valde Ida Nielsen som basist under sina sex sista år i livet säger en hel del.

Efter åren med Prince har Ida satsat på sin solokarriär. Ida och hennes band "the Funkbots" levererar en energirik funkshow fullspäckad med bra vibbar, tight groove och subtila referenser till sin tidigare arbetsgivare och lärare Prince.

Ida röstades fram som en av de 10 bästa basisterna i världen (tillsammans med andra namn som Stanley Clarke  och Victor Wooten) i den årliga Music Radar-omröstningen 2019.

Read more Hide

More about the artist