-

Helena Josefsson - Vuxna väsen

Foto: Martin Josefsson
More about the artist

Under två marskvällar kommer sångerskan Helena Josefsson till Victoriateatern. Med Ulrika Lorentzi på cello och Anders Juhlin vid flygeln vävs Helena Josefssons musik och sång ihop till en spännande helhet. Konserten ”Vuxna väsen” är skapad speciellt för Victoriateaterns unika atmosfär.

”Jag har sjungit runt nästan hela jorden. Och i många nästan för trevliga tv-program. Omringad av plastcitroner och tjocka lager smink. Men i allt det som verkar så framgångsrikt har jag inte hittat något finare än de människor som jag fick lov att inspirera till att känna mer. Nu kommer jag tillbaka dit där allt började: till min knäppa fantasi. Det är där jag hittar mina skatter så att jag har något att bjuda på." - Helena om föreställningen.

Vi kan vara vuxna väsen allihop
Och hitta det magiska i det vanliga och det minsta
Inspirera de unga och friska
att skapa en ljus och kärleksfull horisont
Hjälpa dem se att vi är en del av naturen
Och vad naturen är
Om du tittar på någon med modiga ögon
Har du sett deras vingar nån gång?

På scen:
Helena Josefsson – sång
Anders Juhlin – piano
Ulrika Lorentzi – cello

Gästartister: Helena Josefsson kommer att ändra skepnad när du minst anar det. (Nu måste hon ha blivit tokig trots allt!)

Helena Josefsson har en alltid pågående solokarriär, baserad på sina egna kompositioner. Helena är kanske mest känd för sina duosamarbeten med Per Gessle och som körsångerska i bland annat Roxette, Gyllene Tider och The Ark, men utöver det har hon en gedigen karriär både som soloartist och med bandet Sandy Mouche. Andra skapelser och samarbeten att nämna är: Helena Josefsson & jazztrion Kontur, ”Doldisar Frontar" med Christoffer Lundquist, Arash featuring Helena, samt en fängelseturné på kvinnoavdelningar och hennes medverkan i dokumentären "Jag är min egen Dolly Parton" av Jessica Nettelbladt.

Som liten drömde Helena om att bli två saker: artist eller troll. Vad har dessa två livsstilar gemensamt? Kanske frihet. Att skapa sitt eget liv och sin egen verklighet. Helena är en högkänslig, kreativ människa som alltid har försökt skapa en bubbla omkring sig, en fantasi. Där inne var det inte alltid lätt att vara, men det var i alla fall en plats där hon kunde påverka sin egen dag. Något man inte kunde göra så lätt utanför bubblan. I högstadiet upptäckte hon tjusningen av att sjunga och spela i band.

Nu efter mer än 20 år som artist och låtskrivare finns det mycket spännande att uppleva tillsammans med henne. Helst ska musiken framföras på olika sätt vid varje tillfälle tycker hon. Musiken är full av naturreferenser och påminner om en föränderlig skog. Den är  inte möjlig att placera i en genre – den är full av liv. Låtarna eller arrangemangen för dagen blir till nyfikna, sorgsna, envisa eller nyckfulla väsen som väntar på sin tur att titta fram.
 
Anders Juhlin, flygel, är en flitigt musicerande pianist, kapellmästare och kyrkomusiker från Bjärred. "Musik i stort och smått är min vardag, där jag får skapa i en mängd olika sammanhang, genrer och konstellationer. Att vara en del i denna konsert är en spännande resa bland toner och väsen. Vi hittar tillsammans uttryck för drömmar och förhoppningar. Jag älskar att hitta det stora i det lilla: de enkla melodierna som bär musiken.”
 
Ulrika Lorentzi, cello: ”Jag är en småländsk skåning med mossa i skorna och havsvind i håret. När jag cyklar eller promenerar tycker jag om att titta på himlen. Andas, vara nu, klura och vara fri i mina kreativa tankar, stora som små. Precis så känner jag när jag får skapa och spela tillsammans med Helena och Anders. Här får jag utforska cellons stora omfång, starka personligheter och olika väsen.”

Read more Hide

Friday 15 March ( Additional dates: )

Admission19:00 On stage19:30

Regular price

360 kr by table
320 kr on balcony

Student / Senior

320 kr by table
280 kr on balcony

More info

Click on "Buy ticket" to see available seats and buy tickets. Pre-sale closes 2 hours before the event starts. Seats that were not sold during pre-sale will be sold at the door.

For wheelchair-accessible seats please book your tickets via info@victoria.se.

Is is enough that you show the ticket as a pdf in your smartphone. Mind the environment and avoid unnecessary waste!

How long is the show?
Our performances normally last approx. 40-50 mins x 2 + 20 mins break. Please note that there are exceptions and sometimes changes at short notice.

More questions?
You can find answers to the most frequently asked questions here. For questions concerning tickets and ticket purshases contact Kulturcentralen: 040-10 30 20.

More about the artist