Among Lynx

Foto: Fabian Rosenberg
More about the artist

Among Lynx är kaxigt tvärsäkra i sitt råa, tunga och smutsiga sound. Med en bakgrund i amerikanskt influerad bluesrock har de utmanat gränsen mellan modernt och vintage sedan starten 2014. Främst har de gjort sig ett namn genom sina livekonserter – oavsett om det varit för en rockälskande publik eller på roots-scenen har Among Lynx fått en genreöverskridande fanskara genom åren.

Tredje fullängdsalbumet Once in a Blue Moon är deras mest dynamiska och mogna hittills, som adderar en känsla av totalt fokus i bandets ljudbild. Med melodier som klistrar sig fast i skallen råder det inga tvivel om att Among Lynx kan väva in modern pop i sin svängiga och säregna variant av rootrock, även om det finns en nyfunnen tyngd och allvar bakom låtarna.

Bandet har sedan förra albumet ändrat laguppställningen något: nye leadgitarristen Filip Karlström delar posten med avgående gitarristen Moa Brandt på kommande platta, Elin Tannerdal har tagit över basen och sångerskan Eva-Mi Ringqvist har axlat rollen som andragitarrist. Munspelaren Elin Öbergs stämma hörs även som lead på ett par av låtarna. De största signumen för bandet finns dock intakta – smutsiga slide-gitarrer, munspelsfrenesi samt kraftfull sång i soultappning.
 
Once in a Blue Moon släpps 24 februari, helt på egen hand. Bandet gör dessutom en skandinavisk vårturné i samband med albumet, med releasespelningar i både Stockholm, Göteborg och Malmö.

På scen:
Eva-Mi Ringqvist – sång, slagverk och gitarr
Elin ”Luffar Lo” Öberg – munspel och kör
Filip Karlström – gitarr och kör
Elin Tannerdal – elbas
Amanda Savbrandt – trummor och kör

Read more Hide

More about the artist