Information med anledning av covid-9

På grund av den rådande situationen har vi tvingats att ställa in ett flertal av våra programpunkter. Läs mer under fliken "Coronainfo" för information om återköp eller läsa mer om hur du kan stödja oss genom Coronakrisen. Vi ber er ha överseende med att det kan ta lite längre tid att få kontakt med biljettkassan hos Kulturcentralen, då de har reducerade öppettider och hög belastning just nu. Tack för visad förståelse.

Victoria hyllar Django!

Rêve Bohème(DK)

Foto: Nicolai Perjesi
Mer om artisten

Från andra sidan sundet kommer denna gypsyjazzkvartett som bildades 1998 av gitarristen och sångaren Jens Fuglsang och gitarristen Robert Pilgaard. Utgångspunkten och inspirationen för kvartettens skapande kommer direkt från den fransk-romske gitarrlegenden Django Reinhardt vars musik vi hyllar denna helg!

Kvartetten släppte sitt debutalbum 2002 och är just nu aktuella med sitt sjätte album ”Six & Six” på det internationella gypsyjazzbolaget "Hot Club Records". Som titeln antyder har gruppen valt sex mindre kända swingkompositioner av Django och kombinerat dem med sex bebopstandards som den samme älskade att spela. Resultatet är superentusiastisk gypsyjazz som framförs i en modern, utåtriktat och dynamisk stil som gör att Rêve Bohème kan sälla sig till några av Skandinaviens mesta företrädare inom den europeiska jazzgenren.

Rêve Bohèmes debutalbum nominerades till ett danskt World Music Award och gruppen har genom åren spelat på jazzklubbar och festivaler runt om i Europa. De har spelat in med samarbetat med artister som sångerskorna Karina Kappel och Lise Haavik, violinisten Bjarke Falgren och slagverkaren Knut Haavik. De har uppträtt med stora namn som Robin Nolan, Andreas Öberg, Jon Larsen, Basily, Paulus Schäfer, Angelo Debarre, Dorado Schmidt, Gary Potter, Biel Ballester samt danska musiker Pierre Dørge, Kristian Jørgensen och Jakob Fischer.

2016 komponerade och spelade de in musik för flera scener i den danska filmen Fuglene over Sundet, som handlar om de danska judarnas flykt till Sverige i oktober 1943.

På scen:
Jens Fuglsang – gitarr och sång
Finn Poulsen – munspel och sång
Robert Pilgaard – gitarr
Jesper Riis – kontrabas

Jean ”Django” Reinhardt (1910.01.23-1953.05.16)
Han anses av många vara världens främste gitarrist, och den förste europé som tillförde något till jazzmusiken. Som jazzgitarrist är han utan tvekan den störste någonsin, och upphovsman till den jazzgenre som brukar kallas gypsyjazz eller jazz manouche efter ett franskt ord som betyder rom. Som gitarrist har Reinhardt influerat inte bara de flesta jazzgitarrister som kommit efter honom, utan även rockmusiker som Eric Clapton, Jerry Garcia och Tommy Iommi, samt countryveteranen Willie Nelson.

Festivalbiljett

Denna konsert ingår i festivalen Victoria hyllar Django!, då vi firar den stilbildande jazzgitarristen Django Reinhardts 110:e födelsedag med tre konserter i hans anda. Du kan köpa en biljett som gäller för alla tre konserterna den 30-31 januari och 1 februari (Rêve Bohème, Dario Napoli Modern Manouche Project och Gustav Lundgren – French Connection).

Pris: 500:- vid bord alt. 430:- på balkong. Stud/pens: 430:- vid bord alt. 360:- på balkong.
Kontakta Kulturcentralen på 040-10 30 20 eller besök deras butik på Södra Förstadsgatan 18 för att boka.
 

Läs mer Dölj

Mer om artisten