Information med anledning av covid-9

På grund av den rådande situationen har vi tvingats att ställa in ett flertal av våra programpunkter. Läs mer under fliken "Coronainfo" för information om återköp eller läsa mer om hur du kan stödja oss genom Coronakrisen. Vi ber er ha överseende med att det kan ta lite längre tid att få kontakt med biljettkassan hos Kulturcentralen, då de har reducerade öppettider och hög belastning just nu. Tack för visad förståelse.

Victoria hyllar Django!

Gustav Lundgren - French Connection(SE/FRA)

Foto: Julien Hay
Mer om artisten

Sveriges främste tolkare av Django Reinhard är tillbaka i Malmö. Gitarristen Gustav Lundgren har Djangos oemotståndliga musik i sitt blodomlopp. Nu är han tillbaka på Victoriateatern och med sig har han fyra franska supermusiker — alla specialister på Djangos melankoliska melodier och snabba improviserade löpningar, virtuost och samtidigt emotionellt laddat.

Gustav Lundgrengitarr – är en av Sveriges mest framstående jazzgitarrister just nu. Han har spelat in över 60 album som sideman och 22 som ledare. Genom åren har han samarbetat med artister som Jimmy Rosenberg, Chris Cheek, Doug Weiss, Jorge Rossy, Bill McHenry och Lelo Nika, liksom även med The Swedish House Mafia, Kleerup, Miriam Bryant, Petra Marklund, Bo Sundström och Anne Sofie von Otter.

Antoine Boyer gitarr – från Paris studerade för legendariska gestalter som Mandino Reinhardt och Francis-Alfred Moerman. Han har spelat in fem album som bandledare och har även vunnit flera internationella klassiska gitarrtävlingar. Nu turnerar han över hela världen som bandledare och solist.

Romain Vuillemingitarr – har under det senaste decenniet etablerat sig som ett starkt namn i gypsyjazz-världen. Han samarbetar med hyllade band som Umlaut Big Band och Collectif Paris Swing. Han är leder också sitt eget tribute-band till Django Reinhardt: Romain Vuillemin Quartet.

Maryll Zeinab Abbas dragspel – är en ung fransk dragspelare som rör sig lika vant i traditionell fransk musette som i jazz och världsmusik. Förutom egna projekt som Maryll Abbas Trio och Duo Abbas Thézé ses hon ofta jazzsammanhang med Patrice Caratini och Sébastien Giniaux, och även med den capverdiska sångaren Mariana Ramos. Hon medverkar också i många föreställningar på teatrarna i Paris.

Edouard Penneskontrabas – är en välkänd gitarrist och basist på den internationella gypsy-jazzscenen. Han spelar på klubbar och festivaler runt om i världen och delar ofta scen med gypsyjazz-musiker som Adrien Moignard, Sébastien Giniaux, Tchavolo Schmitt och många fler.

Om Jean ”Django” Reinhardt (1910.01.23-1953.05.16)
Han anses av många vara världens främste gitarrist, och den förste europé som tillförde något till jazzmusiken. Som jazzgitarrist är han utan tvekan den störste någonsin, och upphovsman till den jazzgenre som brukar kallas gypsyjazz eller jazz manouche efter ett franskt ord som betyder rom. Som gitarrist har Reinhardt influerat inte bara de flesta jazzgitarrister som kommit efter honom, utan även rockmusiker som Eric Clapton, Jerry Garcia och Tommy Iommi, samt countryveteranen Willie Nelson.

Festivalbiljett

Denna konsert ingår i festivalen Victoria hyllar Django!, då vi firar den stilbildande jazzgitarristen Django Reinhardts 110:e födelsedag med tre konserter i hans anda. Du kan köpa en biljett som gäller för alla tre konserterna den 30-31 januari och 1 februari (Rêve Bohème, Dario Napoli Modern Manouche Project och Gustav Lundgren – French Connection).

Pris: 500:- vid bord alt. 430:- på balkong. Stud/pens: 430:- vid bord alt. 360:- på balkong.
Kontakta Kulturcentralen på 040-10 30 20 eller besök deras butik på Södra Förstadsgatan 18 för att boka.
 

Läs mer Dölj

Mer om artisten