Per Störby Jutbring & MalvaKvartetten

The Thief Bunny Society - Concert

Foto: Magnus Carlsson
Mer om artisten

Kompositören, artisten och multiinstrumentalisten Per Störby Jutbring är för många mest känd som bandoneonist och bandledare för New Tide Orquesta (f.d. New tango Orquesta). Han har skapat neoklassisk musik i över två decennier och 2020 släpptes albumet "The Thief Bunny Society” som är Pers femte soloalbum. Det är filmiskt, melankoliskt, atmosfäriskt och oerhört vackert. Musik för eftertanke och sökandet efter en själslig ro – en audiovisuell konsert i en postklassisk kontext med akustiska instrument och elektroniska ljudlandskap.

The Thief Bunny Society Concert är minimalistisk musik med en blandning av klassisk orkestrering med piano, stråkkvartett, elgitarr, synthgitarr, elektronik, syntar, film, projektioner och videomapping-scenografi. Musiken till den här konserten kommer framförallt från det senaste albumet, men även från de äldre soloalbumen, nyskrivna stråkkvartetter, filmmusik och en del från de två kommande plattorna som släpps vintern 21/22, och kanske dyker till och med något från NTOs repertoar upp i ny kostym.

Med sig på scen har han Malvakvartetten och videoscenografen Johannes Ferm Winkler. Johannes har tidigare gjort videokonst och filmscenografi till Orionteatern, Dramaten, Cirkus Cirkör, Folkteatern m fl. Regi av Peder Bjurman.

På scen:
MalvaKvartetten:
Emelie Molander – violin
Knapp Brita Pettersson – violin
Maria Jonsson – viola
Maja Molander – cello

Per Störby Jutbring – piano, synth, elektronik, sång

Johannes Ferm Winkler – videokonst
Marta Khomenko – ljusdesign
Johan Adling – ljuddesign

Regi: Peder Bjurman
Medverkande (inspelad) skådespelare/dansare: Lars Bethke

Denna konsert skulle ägt rum 24/2, 2022 men är flyttad till 26/10, 2022.

Biljetter som köpts till det ursprungliga datumet är giltiga på det nya datumet. För frågor angående dina biljetter vänligen kontakta Kulturcentralen på Södra Förstadsgatan 18, 040-10 30 20, info@kulturcentralen.nu.

Läs mer Dölj

Mer om artisten