Solala - skapar en otrolig julkonsert

Foto: Magnus Bergström
More about the artist

En vinterkväll 2012 i ett trångt och stökigt kök i Göteborg släppte Solala sin första sångvideo. Tio år, miljoner visningar och hundratals konserter senare är de Sveriges största vokalakt. Nu släpper de sin första julskiva ”Solala skapar otrolig julstämning” och ger sig ut på julturné. Med bländade stämföring ackompanjerat av hemmasnickrade rytminstrument tolkar powertrion Olle Bergel, Jens Lindvall och Anders Gabrielson svenska och internationella julklassiker på ett sätt du aldrig har hört förut.

Klanger och rytmer från Karibien, Latinamerika och Nordafrika blandas vilt med svensk folkmusik. Staffansvisa i salsatakt, Gläns över sjö och strand i bossa och Joy To The World i afrikansk rumba och mycket mer. Solala uttömmer julrepertoaren och blandar friskt med annan vintrig musik. I salongen njuter du av mat och dryck medan köksbordet på scen sjuder av glögg, skratt och musik – allt från stilla julefrid till febrig julyra!

Det projekt som började hemma i köket har bland annat lett till stora konserthusturnéer, medverkan i Allsång på Skansen samt att de var mellanakten till finalen i Melodifestivalen 2018, tillsammans med Helen Sjöholm. Våren 2018 turnerade de tillsammans med Bohuslän Big Band i publik -och kritikersuccén "Brinner upp i natten" som baserades på musik av Håkan Hellström. Turnén blev även en skiva som släpptes under 2019, samtidigt som gruppen gav ut sin första bok. Under hösten 2021 är de aktuella med turnén ”Publiken bestämmer”, en turné som skjutits upp från 2020.

Read more Hide

More about the artist