One Guitar and Guests

Peter Tegnér - Helen Sjöholm, Sousou Cissoko, Jessica Ottosson & Bo Håkansson

More about the artist

Malmögitarristen och kompositören Peter Tegnér bjuder oss på en himmelsk konsertkväll tillsammans med en kavalkad av fina gästartister. På scen med Peter får vi höra sångerskan Helen Sjöholm, koraspelaren och sångerskan Sousou Cissoko, sångerskan Jessica Ottosson och slagverkaren Bo Håkansson. Peters karaktäristiska fingerplockningsstil på sin stålsträngade gitarr i kombination med hans experimentella ljudlandskap på elgitarrer skapar ett unikt sound.

Många känner till Peter för hans stämningsfulla solnedgångskonserter, hjärteprojektet Goodnight Sun, som han brukar turnera med i Skåne under somrarna. Peter gjorde sin allra första offentliga konsert på Victoria i maj 1997 och rubriken på Arbetets recension löd då ”Sagolikt Vackert”. Han har sedan dess släppt flera album, det senaste soloalbumet "Different Journeys" släpptes i oktober 2019.

Gästartister:
Helen Sjöholm – sång
Malmö är speciellt för Helen, här bodde hon 1992-2002 och debuterade -92 med en nyskriven musikal, Elvira Madigan. Det var också i Malmö som hon fick sitt stora genombrott med Kristina från Duvemåla 1995.
 
Sousou Cissoko – sång och kora
Idag är Sousou en av världens få kvinnliga professionella koraspelare. Tillsammans med sin man, Maher Cissoko, har hon bl a turnerat i 30 länder och framträtt på Polarpriset. 2021 fick Sousou ta emot Taubestipendiet
 
Jessica Ottosson – sång
Peters mångåriga duopartner, uppväxt i Mönsterås. Aktuell med ledmotivet i  Tyska Tv-serien "Die Toten von Marnow".
 
Bo Håkansson – slagverk
Malmös flitiga och mångsidiga slagverkare hittar vi i en mängd olika konstellationer. Bo spelar i Malmö Symfoniorkester sedan 1995.

Fotograf pressbilder f.v: Chinua Ford, Ricky Tillblad, Yohanna Troell, Jenny Brandt Grönberg, pressbild

Read more Hide

More about the artist