Jazz i Malmö presenterar

Mattias Risbergs Mining Extended

Foto: Göran Johansson
More about the artist

Mattias Risbergs Mining är det nya stjärntäta bandet som stigit upp ur underjorden för att bryta ny musik. Bandet består av några av landets främsta musiker inom jazz/impro/artrock. De har charmat jazzvärlden med sina intrikata kompositioner, svindlande improvisationer och spontana infall. En smältdegel av ödmjuk bångstyrighet och sprallig nyfikenhet utlovas!

Under andra halvan av 2021 har gruppen turnerat med den tredje och sista delen i trilogin om gruvdriften i Människan, Bergslagen och Världen med text och musik av bandledaren Mattias Risberg. Vänta er det oväntade, förbered er på det oförberedda!

Receptet är deras eget unika även om man kan ana viss inspiration från 60-talets jazz och 70-talets proggrock. Texterna behandlar den ständiga gruvdrift som pågår, inne i oss själva och utanför: jakten efter hög karat. Bandledaren och klaviaturspelaren. Mattias Risberg står för alla texter och kompositioner men varje medlem sätter i hög grad sin personliga prägel på musiken. Måste höras! Bör ses!

Bandets två första skivor har fått lysande kritik och nu är en tredje på gång.

På scen:
Jennie Abrahamson – sång
Mikael Augustsson – bandoneon
Dan Berglund – bas
Jon Fält - trummor
Anna Lindal – fiol
Fredrik Ljungkvist – träblås
Alberto Pinton – träblås
Mattias Risberg – keys, text & komposition
David Stackenäs – gitarr
Mats Äleklint - trombon

Read more Hide

More about the artist