-

Carl-Einar Häckner - i för långt borta land

Foto: Peter Eriksson
More about the artist

Den gränslöse trollkarlen är tillbaka på Victoria med en nyskriven show. Genom förvillande magi, dråplig humor, storytelling och passionen för trolleri tar Carl-Einar Häckner med oss på en resa till ”för långt borta land”. Berättelsen tar avstamp i farmors vardagsrum och en borttrollad Ramlösa-kapsyl som Carl-Einar fortfarande letar efter.

"Den här föreställningen handlar om drömmar, tror jag. Jag sov när jag skrev den. Dramaturgin är som i en dröm. Tankarna kröker kring hörnhusen står snett i en dal. Drömmen jag en gång hade har blivit en hägring i öknen vid en sjö. Kommer jag bara dit ska jag släcka min törst."... Så börjar det. Trolleri, frågor och undringar vid ett tandläkarbesök hela tiden håller jag humorn i handen på resan. Mirakler avlöser varandra med spontana infall i en dialog med publiken. Publikkontakten är hela tiden med i pauserna.

Det blir alltid vansinne. Svärtan smyger sig in här och där blir till humor.
Bara blir så jag vill inte dö i min ram. Försöker trolla mig fri. Älskar trolleri. Försöker förstå mig själv i konsten. Humor som lättar ord som förlöser.
Det längtar jag efter. Jag skriker. Jag är grisen. Därför uppträder jag.
Det är roligt. Det är ett sätt att leva.
Det är tråkigt att trolla framför en spegel.
Drömmens oförutsägbarhet är en ledstjärna.
Föreställningen har redan ett eget liv.
Ni är med mig nu."

Carl-Einar Häckner

Carl-Einar Häckner är en multibegåvad trollkarl, komiker, musiker och textförfattare. Med gränslös trollerikonst, förtätad publikkontakt och halsbrytande associationer har han under drygt 30 års tid fångat sin publik med ett unikt och oförutsägbart artisteri och fått människor att både tappa hakan och skratta högt.  Förutom otaliga shower, illusionistiska tricks och skarpa texter har under 20 års tid Häckners varietéföreställningar på Liseberg varit en del av Sommargöteborg.
 

Read more Hide

More about the artist