Dans- och musikföreställning

Barcelona Flamenco Ballet - Flamenco Reborn(ESP)

Foto: Cristina Unniks
More about the artist

Danskompaniet Barcelona Flamenco Ballet är en av de mest erkända dansgrupperna i Spanien. Gruppen kännetecknas av sin energiska, passionerade och virtuosa stil och består av en grupp mycket talangfulla dansare, musiker och sångare. Deras kombination av jazz-, kontemporär- och naturligtvis flamencodans resulterar i en helt nyskapande närvaro på scen, fylld med känslor och energi. Gruppens koreografi är elegant och komplex och deras känsla för rytm och harmoni är imponerande. Det metalliska knackandet från dansarnas fotarbete, rytmisk handklappning och sensuella kroppsrörelser skapar en elektrisk spänning som berör på djupet.

I föreställningen "Flamenco Reborn" tolkar gruppen en typ av återfödelse eller rekonstruktion. Dansarna rekonstruerar ständigt de stämningar de skapar på scenen. De bygger upp en rörelse eller en rytm med repetitiva, kraftfulla rörelser – och bryter den, stoppar omedelbart, krossar den etablerade ordningen och börjar sedan igen med en ny rörelse, en ny rytm. På så sätt "återföds" själva rytmen och förnyar ständigt dynamiken i föreställningen. Håller den fräsch och levande. Dessa övergångar från det sprudlande passionsutflödet till tysta stunder av intimitet gör att produktionen ständigt är i förändring, i en process av återuppfinnande.

Vi får följa dansarnas "återfödelse" genom sitt uttryck och tolkning av flamencon. Till en början begränsade av sina formella, åtsittande kläder där de hindras från att röra sig fritt och varje rörelse de gör är stel, för att sedan i takt med att musiken växer, hitta en harmoni mellan sina kroppar och musiken - som att flamencon har hjälpt dem att återupptäcka en del av sig själva, en ny del som de har kunnat befria.

Barcelona Flamenco Ballet har i sin monumentala storhet en symbolisk, nästan expressionistisk aspekt, något som inte minst syns i dess suggestiva scenbild. De skapar en känsla av det ovanliga, det konstiga eller det kusliga – fara, passion, rädsla, smärta, blod - alla egenskaper hos Spanien som nation och spansk identitet. På så sätt är Barcelona Flamenco Ballet inte bara en dansföreställning – utan ett konstverk.

Dansare:
David Gutiérrez Molina
Paula Sánchez Reyes

Lucia Vicedo Jorge
Andrea Amaya Berge
Maria Bardolet Garcia
Motseratt Anguera Balada
Montseratt Maria Martinez Gomez

Musiker:
Arturo Cortés Santos – slagverk
Jordi Centeno Alfaro – gitarr
Rafael Bueno – sång
Rafael Palomares Soriano – saxofon och flöjt
Alberto Faraggi Elizalde – bas

Ljudtekniker: Daniel Pecellin Vilar
Ljustekniker: Marcos Prieto Cervera

Read more Hide
Buy ticket

Thursday 7 September

Admission19:00 On stage19:30

Regular price

580 kr by table
540 kr on balcony

Student / Senior

540 kr by table
500 kr on balcony

More info

Click on "Buy ticket" to see available seats and buy tickets. Pre-sale closes 2 hours before the event starts. Seats that were not sold during pre-sale will be sold at the door.

For wheelchair-accessible seats please book your tickets via info@victoria.se.

Is is enough that you show the ticket as a pdf in your smartphone. Mind the environment and avoid unnecessary waste!

More questions?
You can find answers to the most frequently asked questions here. For questions concerning tickets and ticket purshases contact Kulturcentralen: 040-10 30 20.

Picnic theater

This is a picnic event, or as we like to call is: Picnic theater. That means that you may bring your own food and drinks to the event.

It doesn’t matter what you bring – take-away pizza at one table is followed by oysters and caviar at the next. Bring what you feel like, and don't forget to bring glasses and cuttlery!

Please note that you may not bring food if you have tickets for the balcony, only drinks and snacks.

Read more: What is Picnic theater?

More about the artist