Nu finns höstprogrammet ute med ett reducerat antal platser!

Alla arrangemang under vårsäsongen är tyvärr inställda till följd av covid-19. Besök respektive programsida för mer information.

West Of Eden

Mer om artisten

Följ med på en resa med akustiskt historieberättande, intim och glad, uppsluppen folkrock, alltid framförd med äkta kärlek och respekt för den keltiska musiken. Den svenska folkmusikgruppen West of Eden bjuder lyssnaren på eget material med avstamp i den engelska och irländska folkmusiken. Denna afton har de med sig sin nya skiva ”Flat Earth Society”, som släpps den 22 februari, 2019.

WEST OF EDEN:FLAT EARTH SOCIETY West of Eden har under 20 år sakta men säkert byggt upp sitt rykte och är numera ett väletablerat internationellt erkänt band som regelbundet turnerar i bl.a. Kina, Tyskland, Storbritannien och Benelux. De har nått internationell uppmärksamhet och framgång med sitt högklassiga låtmaterial och unika sound där traditionella instrument såsom fiol, dragspel och tin whistle samsas med trummor och gitarrer, och överst förgylls av sångerskan Jenny Schaubs kristallklara röst. Gruppen har kallats bland annat för ”The Best of contemporary folk” av Irish Music Magazine och ”one of today’s most innovative folk bands” av Folkworld.Genom åren har West of Eden samarbetat med medlemmar ur bl.a. The Chieftains, Mark Knopflers band, Alison Krauss & Union Station samt den engelska folksångerskan Kate Rusby. De har spelat för utsålda hus på Göteborgs Konserthus tillsammans med musiker ur Göteborgs Symfoniker och i över tio år varit värdar för de populära Celtic Christmas-turnéerna.De senaste åren har inneburit hårt arbete för bandet. 2016 släppte man sitt uppmärksammade album ”Look To The West”; en samling nyskrivna sånger som skildrar den stora svenska emigrationen till Amerika i slutet av 1800-talet. Detta följdes upp 2017 med jubileumsboxen ”No Time Like the Past”, en dubbel-CD inkluderande en 48-sidig bok med berättelser och bilder från bandets två första decennier tillsammans.Nya skivan ”Flat Earth Society” spelades in under en road trip i Skottland och England. Många av den Brittiska folkmusikscenens allra förnämsta musiker och sångare ställde upp när West of Eden kallade. Allt från kyrkor till Whiskydestillerier fick agera inspelningslokaler och resultatet är en varm, melodisk och varierad skiva med många spännande musikaliska möten!Foto: Martin Permer
Läs mer Dölj

Mer om artisten