Walt Weiskopf European Quartet - Harmless Addiction

Foto: Chris Hovan
Mer om artisten

En internationell jazzkvartett i världsklass! Walt Weiskopf European Quartet, leds av den amerikanske saxofonisten och kompositören Walt Weiskopf och samlar några av Danmarks mest begåvade jazzmusiker i en modern tolkning av Coltraneinspirerad postbop. Ensemblen är just nu aktuell med ett nytt album: "Harmless Addiction" som spelades in i Berlin under våren 2023.

Walt Weiskopf slog igenom som 20 åring i början på 80-talet i Buddy Rich storband. Han har sedan dess spelat med storheter som Frank Sinatra, Donald Fagen, Michael MacDonald m.fl. Brad Mehldau, John Pattituci och Renee Rosnes, för att inte tala om att han sedan 2003 årligen turnerat med legendariska Steely Dan Band.

“Weiskopf uses just the right elements from the very best role models to inform his style, meshing the kinetic modulations of John Coltrane with the lyrical imagination and tonal daredevilry of Sonny Rollins.” – JazzTimes

Kompet utgörs av tre mycket framstående och samspelta danska musiker, alla med framstående karriär på den internationella jazzscenen.

På scen:
Walt Weiskopf – tenorsaxofon
Carl Winther – piano
Andreas Lang – bas
Anders Mogensen – trummor

Läs mer Dölj
Köp biljett

onsdag 6 november

Insläpp19:00 På scen19:30

Ordinarie pris

260 kr vid bord
220 kr på balkong

Student / Pensionär

220 kr vid bord
180 kr på balkong

Mer info

Klicka på Köp biljett för att komma till biljettförsäljningen och se platstillgång.

Förköpsförsäljningen stänger 2 timmar innan evenemanget börjar. De platser som inte sålts på förköp släpps till försäljning i dörren vid insläpp till det aktuella evenemanget.

För rullstolsanpassade platser boka biljetter via info@victoria.se.

Det räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och skippa onödiga utskrifter!

Hur lång är föreställningen?
Våra föreställningar varar normalt ca 40-50 min x 2 + 20 min paus. Observera att det förekommer undantag och ibland ändringar med kort varsel.

Fullbokat eller har du fått förhinder?
Vi hänvisar till Ticketswap för andrahandsförsäljning av biljetter. Där kan du enkelt hitta alla våra evenemang och ladda upp din biljett och du som är på jakt efter biljetter kan enkelt se om det finns biljetter som säljes.

Har du fler frågor?
Du hittar svar på det mesta under Bra att veta. För frågor som rör biljettköp kontakta Kulturcentralen på info@kulturcentralen.nu eller 040-10 30 20.

Picknickteater

Detta är ett picknickevenemang, eller som vi brukar kalla det: Picknickteater. Det innebär att du får ta med dig egen mat och dryck till föreställningen.

Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa. Ta med det du är sugen på och glöm inte ta med glas och bestick!

Observera att mat inte får medhavas på balkongen, endast dryck och snacks.

Läs mer: Vad är picknickteater?

Mer om artisten