Med anledning av Corona

På grund av den rådande situationen med covid-19 har vi tvingats att ställa in ett stort antal evenemang. Vid genomförande av evenemang kommer vi givetvis att följa gängse regler och rekommendationer som finns på plats vid tillfället. Läs mer under hur vi arbetar med trygghet och programförändringar under fliken "Coronainfo".

Valkyrien Allstars (No)

Mer om artisten

Det är 15 år sedan de bildades och mer än tio sedan de släppte sitt första album – hardingfeladuon som numera är en kvartett är kanske Norges främsta folkmusikgrupp. Gruppen förnyar norsk folkmusik och rör sig mellan många olika genrer och stilar. Traditionella melodier går genom ambientfolk och ballader till akustisk folkrock med fina sångharmonier – med distinkt sound och karakteristisk klang.

VALKYRIEN ALLSTARS (NO) Det är 15 år sedan de bildades och mer än tio sedan de släppte sitt första album – hardingfeladuon som numera är en kvartett är kanske Norges främsta folkmusikgrupp. Gruppen förnyar norsk folkmusik och rör sig mellan många olika genrer och stilar. Traditionella melodier går genom ambientfolk och ballader till akustisk folkrock med fina sångharmonier – allt med sitt distinkta sound och karakteristiska klang. Både nationellt och internationellt har de spelat in sig på hitlistor och erövrat både undergroundklubbar och konserthallar. Det som började som en traditionell fela-duo har utvecklats till något som är svårt att beskriva och måste upplevas. Valkyrien Allstars har genom åren tilldelats en mängd priser och utmärkelser, bland annat mottog de Artist of the Year Award 2008 på folkmusikscenen på Folkelarm festival och det allmänna konstnärpriset "Edvard Price" under 2015. Gruppen släppte sitt femte och senaste album ”Försök säga något till mig nu (Heilo)” under 2016 och nu senast är frontfiguren Tuva Syvertsen aktuell i Hollywoodproduktion "Downsizing" med Matt Damon i huvudrollen, där hon framför en norsk traditionell melodi i filmens sista scen.På scen:Erik Sollid – hardingfela, sång, gitarrTuva Livsdatter Syvertsen – hardingfela, sång Martin Viktor Langlie – trummor, sångMagnus Larsen Jr.– bas, celloKonserten genomförs med stöd av Nordiska kulturfonden och presenteras i samarbete med Mix Musik.
Läs mer Dölj

Mer om artisten