Biljetter till höstprogrammet släpps 2 maj kl. 12.

Skrolla längst ner och klicka på "Prenumerera på Victoriateaterns nyhetsbrev". Fyll i dina uppgifter så får du information så snart biljetterna finns till försäljning!

Upptäck Victoria! – Malmö Folk Festival

Tummel - 25 år!

Foto: Nadin Al Khalidi
Mer om artisten

Tummel är Malmöbandet som under två och ett halvt decennium med sin festliga musik och sina energiska liveframträdanden fått sin publik över hela världen att känna sig lycklig. Från att ha börjat som ett renodlat klezmerband skriver numera Tummel mestadels sin egen musik med starka influenser från klezmer, balkan, rock och olika orientaliska musikstilar. Tummel är jiddisch för det ljud/oljud som uppstår vid ohämmat festande och bandet förknippas med all rätt med fest i alla dess former.

Tummel har alltid hyllats för sina liveframträdanden men även de fyra skivorna OY! (2001), Transit (2004), Payback Time (2009) och Push (2014) som släppts under åren har fått strålande kritik. Gruppen har turnerat flitigt såväl i Sverige som utomlands och har också varit inblandad i en mängd olika projekt; Skapande Skola, samarbeten med kulturskolor, blåsorkestrar och teatrar samt med performance-föreställningen ”Herd Behavior”. Gruppen har dessutom varit veckans konsert i SVT, och hottat upp otaliga bröllop med sin musik.
 
Nu firar vi att det är 25 år sedan bandet först träffades vid en frukost på Gamla Väster.
 
På scen:
Annika Jessen – klarinett
Daniel Pergament Persson – trummor
Jonatan Ahlbom – tuba
Tobias Allvin – gitarr och bozouki
Pär Moberg – saxofoner

Det är inte omöjligt att en och annan gäst från bandets långa karriär också dyker upp!

Konserten är en del av Malmö Folk Festival.

Läs mer Dölj
Logotypermalmofolkfestival Logo

Mer om artisten