Victoria dansar! (Dubbelkonsert)

Tibble Transsibiriska & Folkdivizjon

Foto: Ola Höglund (Tibble Transsibiriska) och Maja Gallstad (Folkdivizjon)
Mer om artisten

Två riktigt svängiga band på samma kväll: Tibble Transsibiriska från Dalarna och Malmöbandet Folkdivizjon bjuder oss på en explosiv blandning av klezmer, Balkan och jazz – hejdlöst dansant! Med en stark passion för romsk musiktradition från Östeuropa och Balkan ger de oss både originalmusik och tidlösa traditionella låtar, allt i välgjorda arrangemang med skickliga musiker, spelglädje och hög energinivå!

Tibble Transsibiriska

Spotify | Hemsida | Facebook | Instagram
Med rötter i svensk musik och en passion för romsk musiktradition från Östeuropa och Balkan, skapar dessa skickliga musiker ny musik som inte bara får publiken att dansa hejdlöst utan också visar dem kraften i att hämta inspiration över kulturella gränser! Deras originalkompositioner är laddade med energi. Några är tunga och känslosamma medan andra är snabbare med ett oemotståndligt sväng. Som liveband chockar Tibble Transsibiriska med otrolig energi.

Tibble Transsibiriska var 2016 års vinnare av det prestigefyllda priset Dalecarlia Music Awards, i kategorin bästa folkmusik. Man var även nominerad i samma kategori 2018. Tibble Transsibiriskas andra album ”DUJ” mottog fina recensioner i världsmusiktidningar. fRoots kallde det för "ett av årets mest spännande album". Samma album hamnade på radiolistan Transglobal World Music Chart och har spelats på radiostationer över hela världen!

Bandets senaste album "Swedisko" tar bandets särprägel och egna stil till nya nivåer och har även det belönats med fina recensioner i världsmusikpressen

På scen:
Johan Testad – sång och gitarr
Jonas Runefelt – domra och sång
Martin Kjellgren – slagverk och sång
Emil Rotsjö – fiol och sång
Hiroko Nishikawa – saxofon och sång

Obs! Detta är en stående konsert. Varken mat eller dryck får medtagas.
Sergiusz Markowski – dragspel och sång
Stian Grimstad – bastuba

Folkdivizjon

Spotify | Hemsida | Facebook | Instagram
Det högenergiska klezmerbandet från Malmö som under de senaste åren har utmärkt sig som en stark och unik röst på Sveriges scener. Folkdivizjon framför sin originalmusik och tidlösa traditionella låtar, allt i välgjorda arrangemang som ingen kan sitta still till. De har turnerat landet runt, slagit publikrekord på Korröfestivalen och flera gånger blivit inspelade av Sveriges Radio. Denna heta blandning av klezmer, Balkan och jazz kommer ge dig en upplevelse utan dess like!

2023 släppte Folkdivizjon ”Opa Cupa”. En live-singel från Korröfestivalen 2022. Nu är de aktuella med sitt första album med planerad release under sommaren 2024.

På scen:
Markus Cederholm – klarinett
Love Brageé – saxofon
Vidar Hansteen-Jörgensen – saxofon
Hjalmar Nordkvist – trombon
Nicole Bouchikas – tuba
Alvin Samuelsson – slagverk och sång
Olof Larsson – slagverk och sång
Lukas Hultman – dragspel

Obs! Detta är en stående konsert. Varken mat eller dryck får medtagas.

Läs mer Dölj

fredag 20 december

Insläpp20:00 På scen21:00

Förköpspris

250 kr i salong (stående)
300 kr på balkong (sittande med rätt att gå ner i salongen)

Barn under 15 år (gäller i vuxens sällskap)

125 kr i salong (stående)
150 kr på balkong (sittande med rätt att gå ner i salongen)

Pris i dörren

300 kr i mån av plats

Mer info

Klicka på Köp biljett för att komma till biljettförsäljningen och se platstillgång.

Förköpsförsäljningen stänger 2 timmar innan evenemanget börjar. De platser som inte sålts på förköp släpps till försäljning i dörren vid insläpp till det aktuella evenemanget.

För rullstolsanpassade platser boka biljetter via info@victoria.se.

Det räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och skippa onödiga utskrifter!

Hur lång är föreställningen?
Våra föreställningar varar normalt ca 40-50 min x 2 + 20 min paus. Observera att det förekommer undantag och ibland ändringar med kort varsel.

Fullbokat eller har du fått förhinder?
Vi hänvisar till Ticketswap för andrahandsförsäljning av biljetter. Där kan du enkelt hitta alla våra evenemang och ladda upp din biljett och du som är på jakt efter biljetter kan enkelt se om det finns biljetter som säljes.

Har du fler frågor?
Du hittar svar på det mesta under Bra att veta. För frågor som rör biljettköp kontakta Kulturcentralen på info@kulturcentralen.nu eller 040-10 30 20.

Victoria dansar!

Till denna konsert köper du onumrerad ståplats i salongen eller numrerad sittplats på balkongen. Det finns endast möjlighet att sitta om du köper biljett på balkongen.

Observera att det inte är tillåtet att ta med sig varken mat eller dryck till oss när det är Victoria dansar!

Läs mer: Vad är Victoria dansar!?

Mer om artisten