Bluegrass x 2

The Original Five + John Edwin: Hillbilly från Målilla

Foto: Tobias Annerfeldt (The Original Five), Peter Danielsson
Mer om artisten

En konsertkväll i bluegrassens tecken med ett av Europas absolut mest eftertraktade bluegrassband The Original Five och multiinstrumentalisten, låtskrivaren och dansaren Peter Danielsson, alias John Edwin på scen.

Genuin spelglädje, djup respekt för traditionen och experimentlusta blandas lekfullt på en musikalisk resa över atlanten och tillbaka – The Original Five blandar eget material med traditionell bluegrass, mer välkända countrydängor och musikaliska utflykter till både jazz, nordisk folkmusik och gospel. Peter Danielsson en av medlemmarna av bluegrassgruppen The Blue Mountain Boys, som i musikaliska sammanhang kallar sig John Edwin, ger oss ett soloframsträdande som bygger på låtarna från hans album “Hillbilly från Målilla”. Förstklassigt fiol-, gitarr-, och banjospel, men även buckdancing – kan man steppa och spela banjo samtidigt? Musiken, som är starkt influerad av amerikansk folk, bluegrass- och countrymusik, är också en hyllning till 80-talets Småland och trakterna runt Målilla.

The Original Five
HEMSIDA | YOUTUBE | FACEBOOK | SPOTIFY
Under sina elva aktiva år har The Original Five kommit att etablera sig som ett av Europas absolut mest eftertraktade bluegrassband. Ett brett spektrum av musikaliska upplevelser som hålls ihop av bandets gedigna bluegrassbakgrund tilltalar både bluegrass och countryfans så väl som andra musikälskare. Tajt körsång och virtousa intrumentinsatser lyfter konsertupplevelsen till en nivå som sällan upplevs på den här sidan Atlanten.

Gruppen har under sin karriär släppt fyra egna studioalbum och ett livealbum i samarbete med en Schweizisk kammarorkester, femte studioalbumet förväntas släppas under 2023. De har turnerat flitigt och genomfört flera hundra  spelningar, förutom i Sverige i bl.a. Tyskland, Holland, Schweiz, Irland, Portugal, Belgien, Danmark och förstås i bluegrassens hemland USA.

På scen:
Dan Englund – bass och sång
Johan Malmberg – banjo, fiol och sång
Daniel Olsson – dobro
Jonas Svahn – gitarr och sång

John Edwin: Hillbilly från Målilla
HEMSIDA | FACEBOOK | SPOTIFY
Peter Danielsson/John Edwin är en rutinerad multiinstrumentalist, medlem av bluegrassgruppen Blue Mountain Boys och del av den ständigt turnerande teatergruppen Friteatern. Till vardags är han bosatt i Östersund men med rötterna i Målilla i Småland.

Hillbilly från Målilla består av nio originalsånger på svenska inspelade med femsträngad banjo. Inspirationen kommer från musikern John Hartfords soloframträdanden på 70- och 80-talet, vars låtar också har en given plats i showen. Musik av countrylegender som Grandpa Jones och Uncle Dave Macon väcks också till liv.

Läs mer Dölj
Köp biljett

fredag 28 april

Insläpp19:00 På scen19:30

Ordinarie pris

260 kr vid bord
220 kr på balkong

Student / Pensionär

220 kr vid bord
180 kr på balkong

Mer info

Klicka på Köp biljett för att komma till biljettförsäljningen och se platstillgång.

Förköpsförsäljningen stänger 2 timmar innan evenemanget börjar. De platser som inte sålts på förköp släpps till försäljning i dörren vid insläpp till det aktuella evenemanget.

För rullstolsanpassade platser boka biljetter via info@victoria.se.

Det räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och skippa onödiga utskrifter!

Fullbokat eller har du fått förhinder?
Vi hänvisar till Ticketswap för andrahandsförsäljning av biljetter. Där kan du enkelt hitta alla våra evenemang och ladda upp din biljett och du som är på jakt efter biljetter kan enkelt se om det finns biljetter som säljes.

Har du fler frågor?
Du hittar svar på det mesta under Bra att veta. För frågor som rör biljettköp kontakta Kulturcentralen på info@kulturcentralen.nu eller 040-10 30 20.

Picknickteater

Detta är ett picknickevenemang, eller som vi brukar kalla det: Picknickteater. Det innebär att du får ta med dig egen mat och dryck till föreställningen.

Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa. Ta med det du är sugen på och glöm inte ta med glas och bestick!

Observera att mat inte får medhavas på balkongen, endast dryck och snacks.

Läs mer: Vad är picknickteater?

Mer om artisten