Nu finns höstprogrammet ute med ett reducerat antal platser!

Alla arrangemang under vårsäsongen är tyvärr inställda till följd av covid-19. Besök respektive programsida för mer information.

The Goodbye Girls (Us/can/se)

Mer om artisten

Denna Bostonbaserade kvartett bestående av fyra musiker från USA, Kanada och Sverige med en gemensam kärlek till traditionell amerikansk bluegrass och svensk traditionell musik ger publiken country och bluegrass med hjärta och sväng. Från gamla traditionella melodier, genom en bluegrasslåt till en svensk polska med en lekfull balans mellan gammalt och nytt.

THE GOODBYE GIRLS (US/CAN/SE) Denna Bostonbaserade kvartett består av fyra otroligt skickliga musiker från USA, Kanada och Sverige som tillsammans skapar musik som är bland den svängigaste rootsmusiken du kan hitta. Med en gemensam kärlek till traditionell amerikansk bluegrass och svensk traditionell musik ger de oss spännande, fräsch och energifylld country och bluegrass med hjärta och sväng! Från gamla traditionella melodier, genom en bluegrasslåt till en svensk polska med en lekfull balans mellan gammalt och nytt. Lena Jonsson på fiol är riksspelmannen från Hälsingland som tog steget över Atlanten för att studera på Berklee College of Music i Boston. Väl där samlade hon ihop några av de skickligaste akustiska musikerna hon kunde hitta för att bilda The Goodbye Girls. Gruppen består av amerikanskan Molly Tuttle på gitarr och sång som förra året utsågs som första kvinna någonsin till årets gitarrist av International Bluegrass Music Association, virtuosen Allison de Groot från Kanada på clawhammer banjo och den svängande svenska Brittany Karlson på kontrabas.Bandet är trogna sitt ursprung och hedrar de musikaliska stilar där de har sina rötter. Tillsammans skapar de en unik och spännande repertoar. Med flera internationella turnéer bakom sig, bokningar på festivaler som Newport Folk Festival och Stockholms Folkfestival, har de gjort sig ett namn runt om i världen.
Läs mer Dölj

Mer om artisten