Glad sommar, vi ses i höst!

Kansliet håller sommarstängt och vi är tillbaka den 12 augusti. Under denna period har vi begränsad möjlighet att svara på mail och telefon och ber er i första hand vända er till Kulturcentralen via e-post: info@kulturcentralen.nu alt. tel: 040-10 30 20, som har hand om vår biljettförsäljning.

-

The Buckaroos - 40-årsjubileum

Mer om artisten

En av Malmös Rock'n'roll-institutioner – The Buckaroos fyller 40 år 2024! Detta firas med inte mindre än tre konsertkvällar sista helgen i januari 2024. Bandet har genom årens lopp roat och svängt sig igenom flera generationer. Med sin musik med tydliga influenser från den amerikanska södern – rockabilly, country, New Orleans R'n'B och swamp-pop – kan man lita på att The Buckaroos alltid levererar glädje och energi!

The Buckaroos bildades 1984 efter det att bandets sångare, Jalle Olsson, slutade som trummis i Wilmer X. Gruppen har en mycket stor repertoar som består av en mix av egna låtar (där de flitigaste låtskrivarna är Wilmer X:s Nisse Hellberg, Pontus Snibb och Jalle Olsson) och covers, främst av lite mindre kända låtar från den amerikanska söderns 40-, 50- och 60-tal.

Under årens lopp har bandet spelat in ett 10-tal skivor. Fyra av plattorna är inspelade i den amerikanska södern, "in Austin" 1995, "NOLA" (New Orleans” 1998), ”"Swamp Pop" (Lafayette 2000), och Next stop New Orleans (vinyl EP 2016).
 
1987 medverkade bandet på SVT:s "listan", då man hade en hit med "Little lovin Marie".
 
Under jubileumskvällarna i januari 2024 kommer bandet att gästas av ett flertal av gamla bandmedlemmar.

På scen:
Jalle Olsson – sång, gitarr och fruttoir
Magnus Nörrenberg – piano, dragspel
Jan Erlandsson – saxofon
Jonas Palm – saxofon
Pontus Snibb – gitarr
Lars Daulin Persson – gitarr
Torbjörn Möller – bas
Håkan Nyberg – trummor

Läs mer Dölj

Mer om artisten