Nu har vi släppt hela vårens program!

Skrolla ner för att hitta alla programpunkter.

Victoria hyllar Django!

Teo Collori & Momento Cigano(SI)

Foto: Janez Volmajer
Mer om artisten

Teo Collori & Momento Cigano är för närvarande en av de mest eftertraktade instrumentella grupperna i Slovenien. Varje konsert är slutsåld! Bandet spelar en extraordinär blandning av gypsy- och filmmusik. Nya originella låtar som tar oss tillbaka till balsalar, cigarrer, Charleston och lackskor – ett projekt där nostalgi blandas med nya berättelser – allt i andan av Django Reinhardt.

Det var ett slumpmässigt biobesök som styrde in den slovenske gitarrvirtuosen Teo Collori på sin nuvarande musikaliska bana. Redan framstående som en all-style session-musiker och känd på jazzscenen, fick han efter att ha sett Woody Allens film Midnight in Paris upp ögonen för gypsyswing-jazzen av Django Reinhardt. Han fördjupade sig i stormästarens repertoar och samlade några likasinnade, begåvade musiker och bildade sitt eget Hot Club-band.

Men detta skulle inte vara ett hyllningsband som framförde covers – Teo Collori och Momento Cigano åberopar andan från Django genom Teos originalkompositioner och skapar en fräsch och ny version av mästarens arv, exemplifierat på det hyllade debutalbumet Hot Club Piran från 2015, och därefter vidareutvecklat på ytterligare fyra släpp hittills. Senaste skivan "Capitano Della Noche" gavs ut hösten 2023.

På scen:
Teo Collori – gitarr
Matija Krečič – fiol
Matej Kužel – klarinett
Jpšt Lampret – kontrabas
Method Banko – gitarr

Läs mer Dölj
Köp biljett

fredag 19 januari

Insläpp19:00 På scen19:30

Ordinarie pris

300 kr vid bord
260 kr på balkong

Student / Pensionär

260 kr vid bord
220 kr på balkong

Mer info

Klicka på Köp biljett för att komma till biljettförsäljningen och se platstillgång.

Förköpsförsäljningen stänger 2 timmar innan evenemanget börjar. De platser som inte sålts på förköp släpps till försäljning i dörren vid insläpp till det aktuella evenemanget.

För rullstolsanpassade platser boka biljetter via info@victoria.se.

Det räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och skippa onödiga utskrifter!

Fullbokat eller har du fått förhinder?
Vi hänvisar till Ticketswap för andrahandsförsäljning av biljetter. Där kan du enkelt hitta alla våra evenemang och ladda upp din biljett och du som är på jakt efter biljetter kan enkelt se om det finns biljetter som säljes.

Har du fler frågor?
Du hittar svar på det mesta under Bra att veta. För frågor som rör biljettköp kontakta Kulturcentralen på info@kulturcentralen.nu eller 040-10 30 20.

Picknickteater

Detta är ett picknickevenemang, eller som vi brukar kalla det: Picknickteater. Det innebär att du får ta med dig egen mat och dryck till föreställningen.

Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa. Ta med det du är sugen på och glöm inte ta med glas och bestick!

Observera att mat inte får medhavas på balkongen, endast dryck och snacks.

Läs mer: Vad är picknickteater?

Mer om artisten