Victoria hyllar Django!

Teo Collori & Momento Cigano(SI)

Foto: Janez Volmajer
Mer om artisten

Teo Collori & Momento Cigano är för närvarande en av de mest eftertraktade instrumentella grupperna i Slovenien. Varje konsert är slutsåld! Bandet spelar en extraordinär blandning av gypsy- och filmmusik. Nya originella låtar som tar oss tillbaka till balsalar, cigarrer, Charleston och lackskor – ett projekt där nostalgi blandas med nya berättelser – allt i andan av Django Reinhardt.

Det var ett slumpmässigt biobesök som styrde in den slovenske gitarrvirtuosen Teo Collori på sin nuvarande musikaliska bana. Redan framstående som en all-style session-musiker och känd på jazzscenen, fick han efter att ha sett Woody Allens film Midnight in Paris upp ögonen för gypsyswing-jazzen av Django Reinhardt. Han fördjupade sig i stormästarens repertoar och samlade några likasinnade, begåvade musiker och bildade sitt eget Hot Club-band.

Men detta skulle inte vara ett hyllningsband som framförde covers – Teo Collori och Momento Cigano åberopar andan från Django genom Teos originalkompositioner och skapar en fräsch och ny version av mästarens arv, exemplifierat på det hyllade debutalbumet Hot Club Piran från 2015, och därefter vidareutvecklat på ytterligare fyra släpp hittills. Senaste skivan "Capitano Della Noche" gavs ut hösten 2023.

På scen:
Teo Collori – gitarr
Matija Krečič – fiol
Matej Kužel – klarinett
Simone Serafini – kontrabas
Metod Banko – gitarr

Läs mer Dölj

Mer om artisten